Europoslanec: Havrani v RTVS mi chýbať nebudú
15 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Veľká časť Slovákov sa teší zo zmien, ktoré na štvrtkovej (14. marca) tlačovej besede (TB) avizovali ministerka kultúry Martina Šimkovičová, podpredseda vlády Tomáš Taraba (nom. SNS) a Andrej Danko (SNS). Radosť zo zmien netají ani europoslanec Milan Uhrík (Republika).

Dôvodom na zmeny vo fungovaní RTVS je potreba posilnenia jej finančnej stability, ako aj fakt, že inštitúcia nedokázala po rokoch fungovania svojím obsahom a činnosťou preukázať, že je skutočne verejnoprávna.

Verbálny útok na Andreja Danka! "Ty si d.b.l!" Skríkol ktosi...(VIDEO)
Tlačová beseda (TB), ktorú zorganizovalo ministerstvo kultúry k RTVS sa zvrhla. Počas nej došlo k verbálnemu útoku na Andreja Danka, predsedu SNS, ktorý na vykrikujúceho okamžite reagoval. Ten podľa dostupných informácií nebol novinár a na TB... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Za prioritu považujú výmenu generálneho riaditeľa telerozhlasu, ako aj zmenu spôsobu jeho výberu. Súčasný riaditeľ Ľuboš Machaj nemá ich dôveru, že dokáže dôkladne manažérsky riadiť inštitúciu.

Podľa Andreja Danka sú výdavky v RTVS neadresné. Pre telerozhlas by sa mohol podľa jeho slov uvoľniť strop na reklamu, aby mohla RTVS viac zarábať na reklame a dokázala byť konkurencieschopná. „Aby sme z nej urobili inštitúciu, ktorá bude schopná prežiť 20, 30 rokov," povedal zdôrazniac potrebu vízie.

„Nemáme dôveru v ekonomickú schopnosť pána Machaja, ktorý sa dostal do osobného bankrotu,“ vysvetlil na TB Tomáš Taraba jeden z dôvodov straty dôvery.

„Šimečkovia a Korčokovia síce vykrikujú niečo o prichádzajúcej „cenzúre", ale to len posudzujú iných podľa seba. Veď aj Korčok rád vyhadzuje konzervatívnych novinárov zo svojich tlačoviek. Pani Šramovú a pána Kapustu demokraticky „neakreditoval" na svoju tlačovku, hoci je oficiálne registrovaný novinár s desiatkami rokov profesionálnej praxe,“ pripomína europoslanec Milan Uhrík.

AKTUALIZOVANÉ! Ministerka kultúry SR sa ozvala! Uviedla dôvody na zmeny vo fungovaní v RTVS
Dôvodom na zmeny vo fungovaní RTVS je potreba posilnenia jej finančnej stability, ako aj fakt, že inštitúcia nedokázala po rokoch fungovania svojím obsahom a činnosťou preukázať, že je skutočne verejnoprávna. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

„Áno, tak vyzerá pluralita názorov podľa progresívcov. „Každý môže hovoriť, čo len chceme", vravia. A tak riadili aj RTVS. Tak sa riadi aj americká Markíza a bulvárna JOJka. Pri reforme RTVS držím vláde palce. Snáď bude nová verejnoprávna televízia objektívnejšia, a bude dávať patričný priestor aj vlastencom. Budeme to sledovať,“sľubuje Uhrík.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik