Dagmar Kramplová: Matovičov človek na poste riaditeľa RTVS musí skončiť
15 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Zdá sa, že osud súčasného riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja je spečatený. RTVS si totiž ani po zmene vlády nepripustila kritiku, ktorú voči nej smerovali nie len koaliční predstavitelia, ale aj diváci. Tým tiež prekáža tendenčné spravodajstvo, v ktorom namiesto novinárov pôsobia aktivisti a tiež relácie, ktoré s verejnoprávnosťou nemajú veľa spoločného. Poslankyňa NR SR Dagmar Kramplová (SNS) na sociálnej sieti pripomína, že riaditeľ RTVS je Matovičov nominant.

O nedôveryhodnosti RTVS svedčí aj rebríček, v ktorom sa Slovensko umiestnilo takmer úplne na chvoste. Dagmar Kramplová pripomína, kto zvolil do funkcie súčasného generálneho riaditeľa a komu aj tento riaditeľ slúži. Kramplová ako drzosť vníma obavy súčasného vedenia z politizácie RTVS a v tejto súvislosti má pár konkrétnych otázok. Ministerka pritom zatiaľ nevie, kto by mal Machaja nahradiť.

Nedôveryhodná

„V celosvetovom rebríčku dôveryhodnosti médií sa Slovensko umiestnilo na 44. mieste zo 46 hodnotených krajín,“ uviedla na dnešnej tlačovej konferencii ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová. Podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko pripomenul, že súčasná situácia v RTVS nie je ekonomicky neudržateľná.

AKTUALIZOVANÉ! Ministerka kultúry SR sa ozvala! Uviedla dôvody na zmeny vo fungovaní v RTVS
Dôvodom na zmeny vo fungovaní RTVS je potreba posilnenia jej finančnej stability, ako aj fakt, že inštitúcia nedokázala po rokoch fungovania svojím obsahom a činnosťou preukázať, že je skutočne verejnoprávna. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Totálne rozložená inštitúcia

Podpredsedníčka SNS pripomína, že Ľuboš Machaj bol do funkcie zvolený 30. júna 2022, teda v čase, kedy bola pri moci Matovičova a Hegerova koalícia, ktorá za prezidntkinej asistencie  rozvrátila Slovensko. A v podobnom rozvrate je podľa Kramplovej aj RTVS.

„Nikto dnes nepochybuje o tom, že verejnoprávna Slovenská televízia a verejnoprávny Slovenský rozhlas sú po vedení liberála Ľuboša Machaja (nominanta OĽaNO) v totálnom rozklade a tieto inštitúcie musia prejsť ozdravným režimom, ktorého výsledkom bude ich odpolitizovanie od liberálneho a progresívneho extrémizmu,“píše Kramplová na Facebooku.

Na koho povel?

Kramplová však pripomína, že Machaj „hrôzovládam z OĽaNO“ ako ich nominant absolútne vyhovoval.

Zdroj: TASR, RTVS | Ľuboš Machaj, RTVS,

„Keďže OĽaNO ako strana bolo za výsledky volieb z roku 2020 zaviazané americkej ambasáde (čo potvrdila už blesková návšteva špičiek OĽaNO na ambasáde USA niekoľko dní po voľbách v roku 2020) a že pod vedením tohto blázna sa z verejnoprávnej RTVS stala doslova a do písmena hlasná trúba liberalizmu, ktorá za peniaze občanov Slovenskej republiky zaplavila televízne a rozhlasové vysielanie totálnym cunami liberálnej propagandy,“pripomína podpredsedníčka SNS. Podľa nej práve Machaj RTVS rozvrátil, obrátil proti väčšine Slovákov a hlavne spolitizoval.

Premiér: Budeme rozmýšľať, ako morálne aj finančne odškodníme J. Hambálka
Vláda bude rozmýšľať, ako morálne aj finančne odškodní Slováka Jozefa Hambálka, ktorého Európska únia vyradila zo sankčného zoznamu. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) na štvrtkovej tlačovej konferencii, kde sa Hambálkovi ospravedlnil.... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Politizácia RTVS už nastala dávno

„To, čo pod vedením týchto chorých mozgov verejnoprávna televízia a rozhlas produkovali, nie je nič iné, ako väčšine národu odporná spolitizovaná liberálna a progresívna brečka, kde platí jediné liberálne pravidlo - čím väčší hnus, tým väčší tomu treba dať priestor,“ myslí si politička, podľa ktorej je vrcholom drzosti, keď súčasná opozícia hovorí o hrozbe politizácie RTVS.  Veď práve za peniaze občanov si v RTVS niekoľko rokov robila promo liberálna „tiež-moderátorka“ Cifrová Ostrihoňová, ktorá aktuálne kandiduje do EP za progresívcov.

A tak sa pýta ...

„Treba sa nahlas pýtať - otvorená liberálna propaganda Cifrovej Ostrihoňovej v RTVS za peniaze občanov, to nebola politizácia vysielania RTVS? Alebo sa pýtajme ďalej - to nebola politizácia RTVS, keď spolu s Michalom Havranom imitovali akože pluralitnú diskusii agenti Mesežnikov, Abrahám a Kanaková? A pýtajme sa ďalej - mená ako Makara, Jančkárová, Frindt a ďalší, ktorí nemajú už ani najmenší záujem predstierať objektivitu a ich základným heslom je jednostrannosť a nevyváženosť, to nebola politizácia RTVS? Toto sa musí skonči a ako sme pred voľbami sľúbili, tak sa to aj skončí bez ohľadu na štekanie zo zahraničia platenej opozície,“ uzatvára Kramplová, podľa ktorej s vedením RTVS treba urobiť poriadok podobne, ako sa urobil s GLOBSECom.

Kto bude riaditeľ?

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) uviedla, že zatiaľ nemá predstavu o tom, kto by mal nahradiť vo funkcii Machaja. S riaditeľom majú podľa Danka komunikovať o ďalšom postupe. Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) ozrejmil, že na čele inštitúcie musí byť človek, ktorý bude pre vládu garanciou, že peniaze v nej ostanú a RTVS sa bude rozvíjať.

Verbálny útok na Andreja Danka! "Ty si d.b.l!" Skríkol ktosi...(VIDEO)
Tlačová beseda (TB), ktorú zorganizovalo ministerstvo kultúry k RTVS sa zvrhla. Počas nej došlo k verbálnemu útoku na Andreja Danka, predsedu SNS, ktorý na vykrikujúceho okamžite reagoval. Ten podľa dostupných informácií nebol novinár a na TB... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik