Věra Jourová zrejme končí, kope do Slovenka. Katarína Roth Nevedalová jej nič nedaruje!
14 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Ako si všimla Katarína Roth Nevedalová (SMER - SSD), obľúbeným terčom českej eurokomisárky Věry Jourovej sa stáva čím ďalej, tým viac Slovensko. Hovorí o nás ako o krajine, kde sa vraždia novinári, lebo sú „príliš schopní“ a odhaľujú politickú korupciu.

"...zasa do nás kopla. V diskusii o európskom mediálnom zákone nezabudla pospomínať Slovensko, kde sa vraždia novinári, lebo sú vraj veľmi schopní a odhaľujú politickú korupciu. Ako fakt... Neviem, či má náhľad do súdneho spisu, alebo to zasa bola iba jej nevhodná snaha byť zaujímavá ako sa udialo už viackrát v poslednej dobe. Pani česká eurokomisárka sa totiž nejako odtrhla z reťaze a rozpráva hala-bala. V kuloároch sa tvrdí, že už ďalej komisárkou nebude, tak si asi užíva posledných päť minút slávy. Len nerozumiem, prečo na nás, proti Slovensku,“ udrela si do Jourovej Nevedalová.

O českých politikoch sa dobre vie, že urobia všetko preto aby sa zapáčili mocipánom

Jourová sa vyjadrila o novinároch ako o očiach a ušiach na bojovom poli a preto majú byť chránení. Asi si neuvedomila, že novinári často konajú ako poloslepí a nahluchlí. Jej metafory sú preto, prinajlepšom, prehnané. Skrátka, typicky hyperbolizuje.

„Priznala, že sleduje pozorne situáciu u nás. Pripomenula, že sme krajina, kde zabili konkrétneho novinára, lebo bol veľmi schopný a odhaľoval politickú korupciu. Slovensko si podľa nej zaslúži špeciálnu pozornosť, včera bolo neskoro a k zmene v RTVS, že médiá nesmú slúžiť ako hlásna trúba strany a vlády,“ dodala Nevedalová. Jourová si neuvedomuja, nechce, alebo to nemieni verejne priznať, že práve na to slúži česká verejnoprávna televízia.

Prihopkal Hojsík a zatancoval jej do spevu

Preprogresívnelý Hojsík sa zobudil z polospánku, zastrihal svojimi chlpatými ušami a spustil to isté repete. „Vyhlásil, že chceme z RTVS urobiť hlásnu trúbu vlády a ako sa vyhrážame médiám na Slovensku všeobecne. Zasa strašia dopredu. Už sa pripravujú, ako budú znova žalovať na Slovensko. To bude asi nová prax, že pri každom predloženom zákone sa pôjdeme spýtať Ursuly, či môžeme. A opozícia bude robiť neustály cirkus na pôde EÚ,“ neodpustila si ironizmy na adresu neschopnosti, stelesnenej práve poslancom za Progresívne Slovensko.

Podstatou diskusie bola predovšetkým sloboda médií, ktorá spočíva aj v tom, že v predstavovanom návrhu bude Europarlament schvaľovať povinnosť odhaľovať vlastníkov a finančné zdroje médií, ale aj to, aby sa zverejňovalo, kto si akú reklamu u koho platí. Nevedalová to označila za dobrý krok. Možno práve potom už o žiadnych konšpiráciách ani na Slovensku nebude možné prehodiť ani slovo. Keď budeme vedieť skontrolovať, kto za daným médiom storjí a ako nezávisle je naozaj.

Katarína Roth Neveďalová: Ak ste nestihli dnešnú tlačovku PS, nestrácajte čas - BLA BLA, FICO JE HROZBA
Médiá teatrálne hovoria o vojne. Všade hovoria o podpore prostredníctvom dovozu zbraní. Katarína Roth Nevedalová si však všimla, že si niekto dovolil spomenúť mierovú cestu riešenia vojnového konfliktu na Ukrajine. „Všetci dnes píšu o smutnom... Čítať ďalej
26 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Jourová má ťažké srdce na Slovensko, Nevedalová na Jourovú

„Pani eurokomisárka by sa mala spamätať. Slovensko je demokratická krajina, kde platia zákony. Nevynášame súdy predtým ako sudcovia. Zákony platia, až keď sú prijaté a hlavne dopredu nestrašíme, čo všetko sa potenciálne môže stať. Mali sme tri a polroka neistoty a strašenia od bláznov, čo bude zajtra. Chceme pokoj na prácu. A hlavne, slovenská vláda je otvorená komunikácii a v prípade potreby vždy ochotná diskutovať o pripravovaných zmenách. Ak má Eurokomisia otázky, má priestor získať odpovede. Normálne. Preto sa mi nepáči, že na nás táto pani stále útočí, i keď chápem, odkiaľ vietor fúka a ktoré médiá konkrétne pani číta,“ uzatvorila Jourinu kapitolku Nevedalová.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik