Súd v USA rozhodol: Covid neškodný pre ľudí pod 65 rokov. Lockdowny škodlivé
12 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Guvernér Floridy republikán Ron DeSantis už na konci roka 2022 vydal podnet o 19 stránkach na zostavenie tzv. veľkej súdnej poroty floridského najvyššieho súdu,. Tá sa mala zaoberať výrobou vakcín proti covidu a ich propagáciou na Floride. Teraz, po viac ako roku, sa ľady pohli. V skratke možno povedať, že porotcovia hľadali a stále ešte hľadajú odpovede na dve základné otázky. Ako veľmi sú vakcíny proti covidu účinné a či sú vakcíny proti covidu bezpečné.

 

Guvernér Floridy Ron DeSantis sa obrátil na najvyšší floridský súd, aby sa vyjadril k vývoju vakcín, k priebehu očkovania a k dôsledkom očkovania, či odmietnutiu očkovania proti chorobe covid .

Dve základné otázky: Ako veľmi sú vakcíny proti covidu účinné a či sú vakcíny proti covidu bezpečné

Floridský súd vydal predbežné stanovisko, v ktorom sa k vakcínam na covid vyjadril. Vraj sa skutočne podnetom zaoberal a skúmal, či pri výrobe vakcín a ich propagácii došlo k „trestnej činnosti alebo porušeniu“. Súdna porota k prípadu bola zostavená z občanov v júni 2023 a od tej chvíle vraj súd pracoval.

„Vzhľadom na to, že toto je naše prvé stanovisko, radi by sme ujasnili niekoľko vecí. Po prvé a predovšetkým, ako inštitúcia, je celoštátna veľká porota apolitická. Boli sme vybraní náhodne, iba na základe nášho záväzku k nestrannosti a našej ochoty venovať tomuto procesu značné množstvo nášho osobného času,“ stojí hneď v úvode stanoviska poroty. 

„Pôsobením náhody je tento orgán rasovo a etnicky rôznorodý, vekovo rozmanitý, rozmanitý v rode, rozmanitý v politike a dokonca rozmanitý v životnom štýle. Naším hlavným spájajúcim rysom je, že každý veríme, že občania štátu Florida si zaslúžia nezaujaté odpovede na dôležité otázky vznesené petíciou,“ stojí aj v texte.

Členovia poroty tiež zdôraznili, že v občianskom živote pracujú v rôznych profesiách, ale svoje predbežné stanovisko opreli o konzultácie s mnohými odborníkmi, ktorým poďakovali za spoluprácu a zdôraznili, že ich vyšetrovanie nie je zďaleka na konci. 

Facebook / Ministerstvo zdravotníctva SR | Ondrej Kandráč bol jednou z tvárí očkovacej kampane

Guvernér štátu Florida okrem iného veľkú porotu v devätnásťstránkovom texte žiadal, aby preskúmala tvrdenie, že očkovanie proti chorobe covid-19 napomôže získať skupinovú imunitu, prípadne že zabráni či aspoň zníži riziko prenosu choroby z očkovanej osoby.
Spoveď kardiologičky o ignorovaných následkoch
Kým nebudeme vedieť, čo tá va.cína naozaj robí z dlhodobého hľadiska, nepohneme sa. Hovorí kardiologička Čo sa deje v ordináciách lekárov, kde pacienti končia s následkami? Prečo títo pacienti musia lietať od čerta k diablovi a ich zdravotný stav... Čítať ďalej
05 | 03 | 2024 | Ivan Mihale
Covid je prakticky neškodný pre ľudí mladších ako 65 rokov

V skratke možno povedať, že porotcovia hľadali a stále ešte hľadajú odpovede na dve základné otázky. Ako veľmi sú vakcíny proti covidu účinné a či sú vakcíny proti covidu bezpečné.

Porota okrem iného dospela k záveru, že covid je prakticky neškodný pre ľudí mladších ako 65 rokov a značne rizikový pre ľudí nad touto vekovou hranicou. Dáta podľa porotcov ukazujú, že vo veku 16 až 25 rokov zomrelo v spojitosti s covidom 0,029 percenta ľudí. Vo veku nad 85 rokov to už bolo 13 percent.  

Lockdowny boli skôr kontraproduktívne

Na tridsiatich stranách sa porotcovia predbežne zaoberajú aj tým, aké účinné boli lockdowny. Porotcovia predbežne dospeli k záveru, že pred vytvorením vakcín lockdowny ochránili ohrozené skupiny obyvateľstva, ale z pohľadu celej populácie a dopadov dôsledkov lockdownov na celú spoločnosť boli lockdowny skôr kontraproduktívne. Tak to vidí veľká porota na Floride. Tam, kde sa pokúsili lockdownom ochrániť len ohrozené skupiny, z celkového porovnania podľa porotcov vychádzali lepšie. Z hľadiska počtu úmrtí.  

Porotcovia ďalej dospeli k predbežnému záveru, že sa nepodarilo dostatočne preukázať prínos pre nosenie respirátorov a rúšok.
Počty novinárky Anky Žitnej ukázali, že odvolať Mikasa nestačí
V týchto dňoch uplynuli tri roky od momentu, kedy minister zdravotníctva Marek Krajčí a premiér Igor Matovič (obaja OĽaNO) objednali cez 30 miliónov antigénových testov na covid. Mali podľa neho zmeniť celú stratégiu testovania a Anka Žitná na... Čítať ďalej
06 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik