MEDIÁLNE BAHNO, do ktorého sa RTVS prepadla, konečne KONČÍ! (VIDEO)
12 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Ministerstvo kultúry predložilo návrh zákona, ktorý rieši mediálne bahno, do ktorého sa RTVS prepadla počas Machaja, Makaru a Jančkárovej. Tlieskam Martine Šimkovičovej a jej tímu na ministerstve. Celé Slovensko na toto čakalo - RTVS už dlho nemala nič spoločné s verejnoprávnosťou a objektivitou. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha. Korčok má na to iný názor, no zase to raz "spackal" na celej čiare.

Keď prejde nový zákon, RTVS podľa smeráka konečne prestane byť hlasnou trúbou progresivizmu a militarizmu. Komerčné televízie by sa takisto mali zamyslieť, či chcú pokračovať vo svojom džiháde proti ľavicovým, vlasteneckým a mierovým názorom. 

"Markíza sa totálne sprofanovala a v podstate pôsobí už iba ako tlačové oddelenie Progresívneho Slovenska - ten odpad, čo produkujú, treba úplne ignorovať. Dírer a jeho zapálené ideologické úvodníky sa zapíšu do dejín totality - aj v Saudskej Arábii by také chceli. K Dibákovej už nikto normálny nechce ísť...," vymenúva Blaha.

Je presvedčený, že slovenské mediálne prostredie sa premenilo na výkladnú skriňu manipulácie, politického aktivizmu a oligarchických záujmov. "Našťastie, do hry vstúpili slobodné občianske médiá, alebo tiež - alternatíva. Vďakabohu. Dlhé roky dávali v temných časoch priestor všetkým tým, ktorým chcel mainstream zapchať ústa - stali sa hlasom disidentov liberálneho režimu," prízvukuje kandidát na europoslanca.

Blaha pripomína, že kým verejnoprávna televízia dávala priestor iba jednému názoru na Ukrajinu, na očkovanie, na čokoľvek - oni dávali priestor aj tým, ktorých chceli z verejného priestoru vylúčiť. Klobúk dole.

"Áno, RTVS historicky zlyhala a preto dnes státisíce Slovákov dáva prednosť alternatíve. Našou úlohou je, aby sa do RTVS vrátila verejnoprávnosť. Ale alternatíva pre nás ostane naďalej oázou slobody a priestorom odporu proti neoliberálnej totalite. Pre mňa to znamená, že budem naďalej primárne komunikovať s alternatívou," uzavrel Blaha.

Jarjabek: Všetko to, čo sa deje okolo RTVS, zapríčinila SÚČASNÁ OPOZÍCIA
Ak opozícia obviňuje zo snáh o zoštátnenie verejnoprávnej RTVS, mala by obviňovať samu seba. Pre TASR to uviedol poslanec Národnej rady SR a člen parlamentného výboru pre kultúru a médiá Dušan Jarjabek (Smer-SD). "Bola to práve súčasná opozícia,... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Korčok RTVS bráni, no otázok novinárov sa bojí!

Nová legislatíva týkajúca sa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa, samozrejme, nepáči kandidátovi na prezidenta Ivanovi Korčokovi. Podľa neho predstavuje ovládnutie inštitúcie. Tvrdí tiež, že zástupcovia vládnej koalície deformujú mediálny priestor.

"Predstavitelia vládnej moci robia veci na hrane alebo idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice, preto odmietajú chodiť do médií," vyhlásil Korčok. Tvrdí, že koaliční politici nechcú odpovedať na kritické otázky a radšej si na svoju prezentáciu vyberajú "kvázi médiá", ktoré im takéto otázky nekladú, ale s nimi súhlasia. 

Čo sa však nestalo práve pri tlačovej konferencii na túto tému? Viacerí novinári a redakcie, medzi ktorými bola aj redakcia Hlavného denníka zažiadali o akreditácie, no zamietli ich. Prečo? Čo sa deje? Vystihol to trefne jeden náš čitateľ: "Jeho volební spin-doktori si spočítali, že z čitatelov alternatívnych médii bude ich lieblinga voliť presne 0% voličov. Tak na čo by riskovali, že tam niekto príde položiť vopred neschválenu otázku, na ktorú sa Ivan nenaučil odpoveď? Nepripomína vám to Čaputovej kampaň?"

Viac v článku:

NEUVERÍTE! KORČOK SA ZASE RAZ PREDVIEDOL
V utorok popoludní sa uskutoční tlačová konferencia občianskeho kandidáta na prezidenta SR Ivana Korčoka. A hoci tento obracač kabátov v poslednom čase tak zbrojí za demokraciu a slobodu slova, keď príde na činy - ako hovoria Česi - "skutek... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

MK SR v pondelok (11. 3.) predložilo do skráteného medzirezortného pripomienkového konania návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Súčasná inštitúcia by sa nemala rozdeliť, navrhuje sa však viacero zmien. Riaditeľa by mala po novom voliť sedemčlenná rada zložená z troch nominantov ministra a štyroch zvolených v parlamente. Vzniknúť má aj programová rada, ktorej väčšinu volí NR SR. Opätovne sa má zaviesť inštitút zmluvy so štátom.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik