MARKÍZA PRERAZILA ĎALŠIE DNO: Odkaz žumpe z Markízy! Žiadam OSPRAVEDLNENIE, prehovorila Pavlíková (VIDEO)
12 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

MARKÍZA PRERAZILA ĎALŠIE DNO! To, čo sa strhlo po nedeľnej reportáži Markízy, zrejme nečakala ani samotná redaktorka Martina Tőrőková. Tá parodické video kandidátky do eurovolieb za Republiku Lívie Pavlíkovej, ktorá ho natočila preto, aby upozornila na predsudky voči konzervatívnym rodičom, spracovala tak, že z Pavlíkovej urobila tyranku vlastného dieťaťa. Redaktorke vôbec neprekážalo, že Pavlíková žiadneho syna nemá, ale dcéru. Pavlíková sa však rozhodla brániť.

Všetko spustilo video, kde Pavlíková líčiac sa hovorí o tom, ako svojmu synovi Adamkovi zakazuje hrať sa d dievčenskými hračkami. Lenže reportáž z Lívie urobila odpornú ženskú, ktorá svoje dieťa týra. Predseda hnutia, za ktoré Pavlíková kandiduje tvrdí, že Markíza už nevie, "kam z konopí", preto sa uchyľuje aj k takémuto nevkusu. K celej veci sa vyjadrila aj samotná "aktérka", Lívia. Tá redaktorku Markízy žiada o ospravedlnenie.

Parodické video

Vo videu, ku ktorému Pavlíková pripísala ironický popis, že „Správne hodnoty treba deťom vštepovať odmalička.“ Parodický tón videa podčiarkuje fakt, že Pavlíkovci nemajú syna, ale dcéru. Posúďte sami:

Vyjadril sa aj Milan Uhrík

„Útokom na Líviu Pavlíkovú ukázali, ako veľmi sa jej boja... Až tak veľmi, že sú schopní, tak ako vždy, použiť videozábery vytrhnuté z kontextu. Sú ľudia, ktorí si na tom zgustnú, no ak sa spoliehajú, že takýmto paškvilom presvedčia priaznivcov hnutia Republiky, aby volili ich „koňov“, poriadne sa prerátali. Ich trápne video môžu púšťať miliónom divákov, ich politická gramotnosť však nesiaha tak vysoko, aby vôbec vedeli, čo sa deje na politickej scéne a že nejaké voľby do Europarlamentu sú,“ vyjadril sa k reportáži predseda hnutia Republika Milan Uhrík.

TV Markíza sa snaží skompromitovať rivalov liberálov. Používa na to Nordickú lesť (VIDEO)
Kráľovna telenoviel, reality show, receptárov a súťaží toho najpodradnejšieho rangu, TV Markíza nevie kam z konopí. Aby zdiskreditovala kandidátov hnutia Republika, je ochotná zavolať do strihového štúdia a nalátať obraz na titulky, ktoré sa... Čítať ďalej
11 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Zostrihané video

V reportáži bolo Pavlíkovej video prestrihané tak, že doň boli vložené zábery z predstavovania kandidátky do eurovolieb, kde Milan Uhrík Líviu Pavlíkovú prezentuje, ako zástankyňu tradičných hodnôt a hodnôt zdravého rozumu.

Úmysel poškodiť

„Vôbec nepochybujem, že pani Tőrőková zámerne divákov zavádzala a vedome s parodickým videom manipulovala, aby mi poškodila,“ hovorí Pavlíková vo svojom videu Odkaz žumpe z Markízy: Žiadam ospravedlnenie. Poznamenáva, že novinárka nie je nejaká začiatočníčka, ktorá nevie, čo robí. Po repritáži Pavlíková dostala množstvo odkazov, ako je možné odvysielať niečo, čo má evidentne za úmysel pred eurovoľbami poškodiť nie len reputáciu konkrétnej kandidátky, ale aj celému hnutiu.

„Ľudia začali vyzývať aj pani novinárku, aby sa mi ospravedlnila. Lebo ľudia chyby robia... No namiesto toho sa mojim podporovateľom dostalo zablokovania,“ vysvetľuje Pavlíková.

ROZČÚLENÁ ČAPUTOVÁ: To som nepovedala! To ten zlý zahraničný novinár!
To, čo Zuzana Čaputová, slovenská prezidentka povedala pre magazín Financial Times (FT) prekročilo všetky doterajšie hranice. V interview pre britské periodikum sa vyjadrila kriticky na Ficovu adresu kvôli jeho snahe o „oslabenie právneho štátu a... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Žiada ospravedlnenie

„Vyzývam novinárku Tőrőkovú, aby sa mi v hlavnom vysielacom čase ospravedlnila. Inak budem musieť podniknúť ďalšie právne kroky. Nemôžeme totiž dopustiť, že novinári budú bez akýchkoľvek dôsledkov nechutne klamať a zavádzať svojich divákov,“ žiada Pavlíková s tým, že ospravedlnenie je jediným východiskom zo situácie, kedy by si redaktorka mohla zachovať akú-takú ľudskú a novinársku dôstojnosť.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik