Lídrom kandidátky Kresťanskej únie je Milan Krajniak
12 | 03 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Lídrom kandidátky Kresťanskej únie (KÚ) vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) je exminister práce a bývalý podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak. Predsedníčka KÚ Anna Záborská predstavila 14-člennú kandidátku v utorok na tlačovej konferencii v Žiline.

Dvojkou na kandidátke je právnik Michal Považan a v prvej päťke sa budú o hlasy voličov uchádzať manažérka Lýdia Pilková a dvaja bývalí poslanci Národnej rady (NR) SR Jozef Lukáč a Radovan Marcinčin.

Kresťanské a konzervatívne sily sa potrebujú podľa Záborskej spájať a spolupracovať. "Tak sme pristupovali aj k zostavovaniu kandidátnej listiny. Oslovili sme politikov, ktorých sme poznali ako kresťanov a konzervatívcov v stranách OĽANO, Sme rodina, a ponúkli im miesto na našej kandidátke. Som veľmi rada, že ponuku prijali a dnes tu stojíme spolu. Kandidátka KÚ zjednocuje osobnosti, ktoré sú vo svojich komunitách rešpektované a známe i širšej verejnosti. Nájdete na nej zástupcov rímskokatolíkov, gréckokatolíkov a ďalších kresťanských cirkví," skonštatovala.

Prioritami KÚ sú podľa Krajniaka a Považana suverénne Slovensko ako štát s právom veta v Európskej únii (EÚ), obhajoba a presadzovanie kresťanských a konzervatívnych hodnôt a revízia green deal. "Aby neškodil vysokými cenami energií slovenským domácnostiam a zbytočnými ideologickými reguláciami slovenským poľnohospodárom a priemyslu," podotkli.

Prioritou štvorice žien na kandidátke KÚ je sociálna oblasť a zdravotníctvo. "V práci pre Slovensko chceme zúročiť manažérske, politické i praktické skúsenosti. S cieľom nahlas a otvorene nielen hovoriť, ale i navrhovať riešenia v oblastiach, ktorých efektívne fungovanie je nevyhnutné pre život každého občana Slovenska," zdôraznila bývala poslankyňa NR SR a zdravotná sestra Monika Kavecká.

Kandidátnu listinu KÚ tvoria štyri ženy a desať mužov. Jeden z 15 kandidátov odstúpil z neočakávaných vážnych rodinných dôvodov.

Voľby do EP sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie.

JE ROZHODNUTÉ: Najvyšší súd vzal advokáta Mareka Paru v roku 2022 do väzby PROTIPRÁVNE!
Úradu špeciálnej prokuratúry sa rozpadá domček z kariet! Najvyšší súd (NS) SR rozhodol v máji 2022 o väzbe pre advokáta Mareka Paru protiprávne. Došlo k porušeniu jeho základného práva na osobnú slobodu a práva na slobodu a bezpečnosť. Na základe... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik