VŠETKÝM NOVINÁROM, KTORÍ SI STÁLE MYLNE MYSLIA, ŽE SÚ NA TEJ “SPRÁVNEJ STRANE” (VIDEO)
13 | 03 | 2024 I Eka Balašková

Ešte pred policajtmi mi pred domom pofajčievali novinári! Dnes sa mnohí novinári bývalého mainstreamu tvária, že nechápu, prečo im Slováci prestávajú veriť. Kajetán Kičura je jedným zo symbolov toho, ako médiá bývalého mainstreamu podporovali nenávistnú politiku vlády, ktorá viedla Slovensko v rokoch 2020 až 2023. V tomto čase bola moc hrubo zneužívaná a oni boli tí, ktorí sa spôsobom, akým informovali, do tohto zneužívania moci aktívne zapájali. Aj o tom hovoril doslova démonizovaný Kičura v Rozhovoroch s Mimi Šramovou.

Bývalý riaditeľ Správy štátnych hmotných rezerv vysvetlil, za akých okolností sa ocitol v koläznej väzbe a ako prišlo k jeho zatknutiu. Nesmelo chýbať Remišovej pexeso a tiež jeho povestné a veľmi medializované zlaté tehličky.

Riaditeľ Štátnych hmotných rezerv

Kým neprišiel covid, bežný občan asi ani len netušil, že niečo, ako Správu štátnych hmotných rezerv (SŠHR) Slovensko má. Riaditeľom štátnych hmotných rezerv bol Kajetán Kičura. V roku 2012 mala SŠHR obstarávať nejaké komponenty a v roku 2018 mal Kajetán Kičura dostať úplatok od firmy, ktorá obstarávanie vyhrala.

Pallas Aténa Remišová sa IDE BIŤ: Pre TOTO urobím všetko!
Líderka strany bez ľudí Za ľudí Veronika Remišová sa ide biť za RTVS! Hoci priame prenosy z rôznych televízií k nej neboli príliš prívetivé, keď ukázali jej neznalosť a absolútnu nekompetenciu v živom vysielaní, Remišová sa nevzdáva. Mocenské... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

18 mesiacov v kolúznej väzbe

„Sudca ma prijal do väzby, kde v uznesení, ktorým ma prijal konštatuje, že skutku, ktorý mi je dávaný za vinu, som sa nemohol dopustiť. Zobral ma však do kolúznej väzby, pretože bolo treba vypočuť môjho otca a aby som ho neovplyvňoval,“spomína u Mimi Šramovej Kičura.

„Počas tých osemnástich mesiacov, deväť mesiacov som bral silné antibiotiká, trikrát som mal silný zápal. Prišiel som o chrbticu, prišiel som o zrak a že som prišiel o tri zuby, to už je len maličkosť,“ konštatuje Kičura.

Za doprovodu médií

Na svoje zatknutie spomína Kičura tak, že v jeden deň nad ránom sa zobudil na ruch pred domom, čo bolo nezvyčajné, keďže býva v tichej časti mesta. Pozrel von a popred sa prechádzali ľudia s kamerami a evidentne na niečo čakali. Po chvíli prišli policajti, ktorí urobili domovú prehliadku, hoci podľa obvinenia, ktoré priniesli so sebou, nebol dôvod. Rovnaký úkon urobili aj u jeho ťažko chorých rodičov.

„Skoro imobilného, 84-ročného otca zadržali a na príkaz prokurátora ho doviezli do Bratislavy na NAKA. Potom ho prepustili, keďže tam nebol absolútne žiadny dôvod na zadržanie, ale ako ho nakladali do auta, zlomili mu dve rebrá. Po pár mesiacoch mu zistili, že sa mu to zle zrástlo a keď bol na tom vyšetrení, dostal covid,“hovorí Kičura. Musel teda zostať v nemocnici, kde covidu aj podľahol.

Povestné Remišovej pexeso

„Tam nejde len o to, že niekto povedal, že tohto odstíhajte, alebo zničte. Tam boli predstavy aj o tom, ako. Tam boli dohody aj s konkrétnymi novinármi, tam boli dohodnuté úniky zo spisu,“ pripomína Kičura s tým, že to povestné pexeso Veroniky Remišovej viselo v centrále OĽaNO a on bol prvou obeťou. Teda aj akýmsi vzorom s tým, že pri ďalších už sa hovorilo, že sa to spraví na Kičuru.

Zdroj: Foto Veronika Remišová

Zástupca Sorosjugendu Šimečka so svojím klanom po EÚ, okydáva Slovensko aj v Čechách
V histórii Slovenska sme ešte nemali takú stranu, ktorá nenávidí Slovensko a jeho obyvateľov. Touto stranou je strana Progresívne Slovensko (PS). Populistický názov strany, ktorá má za cieľ legalizovať politické násilie, konšpiračnú politiku... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Ivan Štubňa

Zlaté tehličky

Svojho času sme z médií bývalého mainstreamu počúvali o „trezore plnom zlatých tehličiek“. Pravdou je, že niekoľko ich vlastnili jeho rodičia, ktorí do nich investovali svoje úspory. Do kovov investovaný a v banke uložený majetok pri odpredaji nepodlieha znaleckému dokazovaniu.

„Na základe príkazu prišli teatrálne do banky a ešte ráno pred tým, ako vôbec niečo našli, jeden denník informoval, že u Kičuru, doma v trezore sa našli zlaté tehly za pol milióna eur. Keď zistili, že sa ešte nenašli, rýchlo to stiahli a na obed znova vydali,“ dokazuje určitý druh spolupráce režimu s novinármi Kičura s tým, že jeho právny zástupca napísal v ten deň vyjadrenie, že zlaté tehly nikdy nevlastnil. To však v médiách nikdy nevyšlo. Sudca a prokurátor však toto vyjadrenie mali a poslúžilo im ako dôkaz nutnosti kolúznej väzby.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik