Harabin EKLUZÍVNE pre HD: Európska únia uteká k priepasti
12 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Prezidentské voľby sa v najbližšom období budú konať vo viacerých štátoch Európy a sveta. Nielen na Slovensku. V tejto súvislosti sú otázky ďalšieho vývoja ľudskej spoločnosti mimoriadne dôležité. A tu bez najmenších pochybnosti hrajú veľkú úlohu najmä voľby v Ruskej federácii a v USA. Hneď v úvode hovorím, že nezadržateľnú výhru Ruskej federácie v konfrontácii s anglosaským svetom považujem opodstatnene za oprávnenú. Považujem ju za morálnu pomoc pre zachovanie zdravej ľudskej populácie a za novú mierovú perspektívu pre celý svet.

Bez akéhokoľvek nadsadenia tvrdím, že jedinou silou schopnou dnes zjednotiť svet a zachrániť ho pred psychopatickým zlom je práve Ruská federácia, so svojou trpezlivou, chápajúcou, ale rozhodnou politikou zachovania rovnej bezpečnosti všetkých vzácnych civilizácií nášho sveta. A síce v predstihu, ale neochvejne podporujem politiku prezidenta Vladimíra Vladimíroviča Putina aj do nového volebného obdobia, pretože on, so svojim tímom, je nielen inšpiratívnym príkladom splnenia ďalekosiahlych plánov rozvoja samotnej Ruskej federácie, ale aj zárukou nádejných nových mierových vzťahov vo svete.

My žijeme v Európe

A Európa ako hospodárska konkurencia zákerne rukami USA utrpela vážne škody práve od svojho údajného najväčšieho spojenca, od USA. Tak, ako chce Európska únia pokračovať ďalej? Musíme vedieť, aký konkrétny cieľ chceme dosiahnuť, akými prostriedkami, kto sú naši skutoční partneri, ako budeme tento cieľ realizovať. Musíme pritom brať do úvahy všetky vnútorné a vonkajšie faktory, ktoré na Európu vplývajú. Zjavne nie je reálna tzv. zelená politika, napríklad elektrifikácia všetkej dopravy tovarov, spoľahnutie sa na vietor, likvidácia lesov namiesto využívania prírodného plynu a jadrovej energie a podobne. Nemáme na to v Únii žiadne zdroje. Nepomôže ani presadzované nebezpečné a zbytočné horúčkovité vyzbrojovanie proti vymyslenému nepriateľovi. Európa má technológie, ale nemá kádre ani zdroje na prechod na vojenskú ekonomiku. Také sú reálne fakty. A sankcie, nepovolené, prikázané zo strany USA, likvidujúce ekonomiku Európskej únie, zničili potenciálne postavenie celej Európy vo svete ako relevantného a dôveryhodného politického partnera s vlastným názorom.

Naozaj nevidia európski politici, že nás to všetkých ženie na samé dno? Boja si priznať, že sa mýlili? Vnútorné rozpory medzi členskými štátmi pritom budú narastať v priamej závislosti od rastúceho nedostatku peňazí a zdrojov. Aj keď si nasadím silné okuliare, tak žiadnu životaschopnú stratégiu Európskej únie nevidno. V tejto situácii musíme sami, v záujme vlastného národa tvrdo realizovať našu suverénnu zahraničnú hospodársku a politickú spoluprácu s inými existujúcimi perspektívnymi zoskupeniami a štátmi. Vo vzťahu k Európskej únii musíme trvať na dodržiavaní spoločných právnych záväzkov aj zo strany Bruselu. Najdôležitejšie pre nás však je obnoviť naše tradične priateľské, partnerské a hospodársky výhodné vzťahy s Ruskou federáciou. A nech mojich odporcov aj hnevom roztrhne, toto je jediná budúcnosť Slovenska ako suverénneho štátu, ktorá nám zaistí mier, vládu práva a sociálne istoty našich obyvateľov.

Slovensko nemá nepriateľov a nemá územné nároky voči žiadnemu štátu

Treba zoskočiť z tohto vojnového expresu, ktorý sa kryje pod frázu o pevnom ukotvení Slovenskej republiky v Európskej únii a v NATO. Jednoduchá, ale základná otázka pre ľudstvo je, či chceme mier alebo zničujúcu vojnu. Dnes je nad slnko jasnejšie, kto baží po vojne cudzími rukami a kto ju odmieta. Kategorické vyhlásenia západných politikov o tom, že je nevyhnutné vojensky poraziť Ruskú federáciu a že sú na to pripravení, je skutočne nebezpečné aj pre nás.

Slovenská ekonomika a systém fungovania ústavných orgánov sa v mnohom nachádza, vinou predchádzajúcich nezodpovedných vlád, stále v dezolátnom stave. Naprávať chyby nebude pre novú vládu vôbec ľahké. Stav Slovenskej republiky nám nemôže byť ľahostajný. Dovolím si v tejto súvislosti požiadať všetkých občanov našej vlasti, aby prišli voliť a odovzdali hlas prezidentskému kandidátovi, ktorého si vyberú a ktorého považujú za záruku zachovania a postupného zvyšovania životnej úrovne našich ľudí. Zaslúžime si to všetci a nie je to nesplniteľné. Nenechajte sa zastrašiť a ovplyvniť žiadnymi pochybnými kalkuláciami, kto vyhrá  a kto nie, a nevzdávajte sa. Nedovoľte, aby Vám prezidenta vyberali oligarchovia cez prieskumné agentúry, ktoré oni korupčne už dlhodobo riadia. Rozhodnutie je len na Vás.

Slovensko potrebuje silného prezidenta, ktorý neustúpi a bude dôsledne presadzovať naše vlastné národné a štátne záujmy

V prvom rade v prospech našich občanov. Ak ma občania zvolia za svojho prezidenta, budem sa intenzívne zaoberať v spolupráci s vládou a Národnou radou Slovenskej republiky možnosťami rozvíjať nové medzinárodné hospodárske vzťahy Slovenska a neprijímať účasť v žiadnych vojenských blokoch proti nikomu inému. Ľudia sa musia cítiť v bezpečí a naše práva a slobody musia byť zaistené štátnou mocou. Nesmieme sa nechať tlačiť do vojny proti Ruskej federácii hŕstkou arogantných vojnových štváčov. Zvoliť si musíme mier, zdravú rodinu a naše tradičné ľudské hodnoty. Potrebujeme obnoviť našu dôveryhodnosť ako dôstojných partnerov v medzinárodných vzťahoch nášho suverénneho štátu. Voľme zodpovedne.

JUDr. Štefan Harabin, prezidentský kandidát

Zástupca Sorosjugendu Šimečka so svojím klanom po EÚ, okydáva Slovensko aj v Čechách
V histórii Slovenska sme ešte nemali takú stranu, ktorá nenávidí Slovensko a jeho obyvateľov. Touto stranou je strana Progresívne Slovensko (PS). Populistický názov strany, ktorá má za cieľ legalizovať politické násilie, konšpiračnú politiku... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Ivan Štubňa

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik