Českí vojaci na Lešti: Kašleme na Fialu, výročie oslávime so Slovákmi (GALÉRIA)
12 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Štátny tajomník ministerstva obrany (MO) SR Igor Melicher (Smer-SSD) sa v utorok zúčastnil ceremónie, ktorou si českí vojaci vo výcvikovom priestore Lešť pripomenuli 25-te výročie vstupu ich krajiny do NATO. Na sociálnej sieti Melicher poukázal aj na fakt, že hoci medzivládne rokovania nepochybne zhoršia vzťahy medzi vládami, nie všetci Česi sa stotožňujú s názorom ich vlády. Svedčí o tom aj najmenšia podpora premiéra Fialu.

 

Po tom, ako Melicher absolvoval rokovania s veľvyslancami Ukrajiny a Bulharska, od toho prvého prevzal pozvanie pre ministra na Čiernomorskú bezpečnostnú konferenciu, bol štátny tajomník MO  pozdraviť českých kolegov na Lešti.

Blanár: Nech to opozícia prekrúca, ako chce, žiadna izolácia sa nekoná (VIDEO)
Česká vláda vstúpila do predvolebnej prezidentskej kampane na Slovensku. Nech to opozícia prekrúca, ako chce, slovensko-česká spolupráca pokračuje ďalej a žiadna izolácia sa nekoná. Divákov o tom ubezpečil aj minister zahraničia Juraj Blanár... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

„Česko je veliacim štátom v rámci Mnohonárodnej bojovej skupiny na Slovensku pod záštitou NATO, v ktorej pôsobia vojaci Česka, Slovenska, Slovinska, Nemecka, USA a Španielska,“ pripomína Melicher na sociálnej sieti.

„Česko oslavuje 25. výročie vstupu do NATO a pri tejto príležitosti usporiadalo ceremóniu. Ukrajine ide o stály diplomatický kontakt so štátmi Európskej únie, aby mohli nachádzať podporu a ja to plne  rešpektujem,“ podotýka štátny tajomník s tým, že v rámci vojenskej diplomacie má naplánovaných niekoľko ďalších stretnutí. Práve vojenská diplomacia musí byť súčasťou našej suverénnej zahraničnej politiky.

 

Facebook / Igor Melicher - štátny tajomník Ministerstva obrany SR
Facebook / Igor Melicher - štátny tajomník Ministerstva obrany SR
Facebook / Igor Melicher - štátny tajomník Ministerstva obrany SR
Facebook / Igor Melicher - štátny tajomník Ministerstva obrany SR

 

„Som presvedčený, že v dobe kategorických stanovísk rôznych štátov (ak nie si so mnou si proti mne) je na mieste privádzať do života aj tradičnú európsku líniu diplomacie, ktorú dnes Slovensko robí a vzbudzuje tým vo svete záujem. Tradičná línia európskej diplomacie je odrazom národného záujmu, širokého diplomatického aparátu, neoficiálnych rozhovor a snahy nachádzať čo najviac priesečníkov, ktoré k sebe dokážu jednotlivé štáty priblížiť a nie ich od seba vzďaľovať,“ dopĺňa štátny tajomník. Pri plnom rešpekte nášho členstva v euroatlantických štruktúrach preto mieni rozvíjať vzťahy na základe národných záujmov a suverénnych postojov.

„Odmietam však vydieranie „jediným správnym názorom,“ ktorým sa má podmieniť existencia spoločných vzťahov. Ak bude Európa aj naďalej kráčať touto cestou dostane sa do cieľa, v ktorom nikdy nechcela byť,“ uzatvára Melicher varovaním.

Fico povedal, čo Slovensko potrebuje. A Veronika zase mraučí
Na Slovensku potrebujeme reálny boj proti korupcii a nie zástupný politický boj proti vláde! Súčasný boj proti korupcii nám pripomína čínske tieňové divadlo. Máme pocit, že vidíme realitu, vnímame siluety, počujeme výkriky a heslá, ale nemáme... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik