TAK ČO, AJ PÁPEŽ JE RUSKÝ AGENT, VY FARIZEJI? 
12 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Pápež František vyzýva Ukrajinu, nech zastaví zabíjanie a rokuje o mieri. Donald Trump zase vyhlasuje, že ako prezident USA nepošle na Ukrajinu ani cent. Ja len tak premýšľam, čo si teraz počnú naši pravičiari. Bude KDH o pápežovi vykrikovať, že je ruský agent? - pýta sa na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD)

Ukrajina by mala mať odvahu na vyvesenie bielej vlajky a rokovania o ukončení vojny s Ruskom. Povedal to podľa agentúry Reuters pápež František v rozhovore, ktorý má švajčiarska televízia RSI odvysielať 20. marca. Pápež naznačil, že konflikt sa pre Ukrajinu nevyvíja dobre.

"Domnievam sa, že najsilnejší je ten, kto zhodnotí situáciu, pomyslí na ľudí a má odvahu k bielej vlajke a koná,“ povedal pápež a dodal, že rokovania by sa mali konať s pomocou svetových mocností. Na otázku, či je pripravený rokovanie sprostredkovať, odpovedal: „Som tu.“ „Slovo konať je odvážne slovo. Keď vidíte, že ste porazený, že veci sa nevyvíjajú dobre, musíte mať odvahu na konanie,“ povedal František.

Smer vraví o mieri to isté, ako pápež

"Keď my hovoríme o mieri to isté ako pápež, vravia, vraj sme proruskí a vraj slúžime Putinovi. Z toho mi vyplýva, že podľa akože-kresťanského KDH je pápež Putinov troll. Čo vy na to, farizeji? To fakt chcete urážať pápeža?" - pýta sa Blaha.

Zamýšľa sa aj nad tým, čo budú hovoriť milovníci USA, vrátane Korčoka, Šimečku či Čaputovej, keď voľby v USA vyhrá Trump, čo je vcelku pravdepodobné. "Budú kričať, že Spojené štáty sú ruskí trollovia? Na to si schválne počkám - budem chrčať od smiechu," meje sa smerák v reakcii na informácie, že Trump nehodlá ďalej finančne podporovať Ukrajinu.

Viac v článku: 

Ani cent Ukrajine a vojna skončí do 24 hodín. Taký je postoj Donalda Trumpa
Bývalý americký prezident Donald Trump, ktorý sa podľa všetkého opäť stane kandidátom amerických republikánov na prezidenta, nehodlá finančne podporovať Ukrajinu. Je presvedčený, že tak ukončí vojnu Ruska proti tejto krajine. Povedal to maďarský... Čítať ďalej
11 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Podľa Blahu sa ukazuje, že do mierového hnutia sa postupne pridávajú najväčšie autority svetovej pravice - od pápeža až po amerického prezidenta. Naše ľavicové autority vyzývali k mieru od prvého dňa. Odmietali nenávisť voči Rusku, tak ako my. 

K mierovým rozhovorom vyzývali Wagenknechtová aj Corbyn, Melenchon aj Chomsky, dokonca aj Habermas. S Ruskom spolupracujú Kuba, Čína aj Bolívia. V skutočnosti - ak sa pozriete na glóbus, tak s výnimkou západnej Európy a senilného Bidena už vojnu nechce nikto vo svete, prízvukuje kandidát na europoslanca. 

"Vojnové kreatúry v slovenských liberálnych médiách sa neúspešne snažia vytvárať dojem, že Slovensko je v nejakej izolácii. Pritom v izolácii sú oni. Potvrdil to aj Václav Klaus na pondelňajšej návšteve Slovenska. Mimochodom, ďalšia ikona pravice - ostal tým našim pravičiarom vôbec ešte niekto? Vlastne áno - Fiala."

"Ja by som odporučil pápežovi, aby vyobcoval z cirkvi bojuchtivých kádehákov aj oľaňákov - hrajú sa na kresťanov, ale idú proti pápežovi a mieru. A prvé, čo by mal urobiť Trump, keď sa vráti do úradu, je sadnúť si s Putinom a zastaviť krviprelievanie. Držím im v tom obom palce," hovorí Blaha.

"Som zvedavý, čo potom budú pišťať všetci tí Korčokovia a Šimečkovia. Americkí mopslíci odrazu prídu o svojho pána. Ups. Celý svet chce mier, posledná bašta vojnových štváčov je slniečkarsky Brusel - preto ho musíme ovládnuť v eurovoľbách. Voľba je jasná - buď vojna s PS-kom alebo mier so Smerom. Pôjde o všetko," uzavrel podpredseda parlamentu.

Pápež vyzval Ukrajinu na vztýčenie BIELEJ vlajky. Zelenský zúri, reagoval aj Kremeľ
Zelenskyj odmieta pápežovu výzvu vztýčiť bielu vlajku a vyjednávať. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom videoposolstve z noci na pondelok kritizoval pápežovu výzvu na rokovania medzi Kyjevom a Moskvou. Stanica RFE/RL pripomenula,... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik