Peter Pellegrini sa stretol s Viktorom Orbánom v Budapešti. Veria v úspešnú spoluprácu a mierové hodnoty (VIDEO)
11 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Kandidát na prezidenta, predseda Národnej rady Slovenskej republiky a predseda strany Hlas-SD navštívil v Budapešti maďarského premiéra Viktora Orbána a ubezpečil ho, že sa Slovensko nevzdalo svojich politických ideálov, stratégie a smerovania, na ktorých sa v mnohom zhodne práve s naším južným susedom.

„Môžem potvrdiť, že Slovensko ako malá krajina nebude nikdy súhlasiť so zrušením práva veta počas rokovaní Európskej rady. Som rád, že sa môžeme oprieť aj o podporu Maďarska a musím povedať a potvrdiť aj tu pred vami pán premiér, že Slovenská republika rozhodla, že na Ukrajinu za akýchkoľvek podmienok nepošle ani jedného slovenského vojaka,“ uistil Peter Pellegrini Viktora Orbána.
Nie sme obľúbení na politicky tendenčnej scéne, ale svoj postoj nezmeníme

„Aj napriek tomu, že sme dnes terčom kritiky za tento náš jasný, suverénny a slobodný postoj. Naopak, budeme tvrdiť, že jedinou cestou ako ukončiť toto krviprelievanie je nájsť odvahu začať mierové rokovanie medzi znepriatelenými stranami,“ dodal Peter Pellegrini.

Viktor Orbán vyjadril nadšenie nad spoločnými postojmi Slovenska a Maďarska

„Som nesmierne rád, že aj Slovenská republika hovorí jazykom mieru. Pána predsedu som ubezpečil o tom, že Maďarsko vytrvá pri mierovej politike. Bol by som veľmi rád, keby sme mohli spolupracovať v záujme mieru,“ povedal maďarský premiér.

„Maďarsko je jedným z našich najdôležitejších ekonomických partnerov. Veľmi sa teším, že naša obchodná výmena rastie a som veľmi rád, že sa navzájom snažíme maximálne postarať aj o slovenskú menšinu v Maďarsku a o maďarskú menšinu na Slovensku a že aj tieto vzťahy sú nateraz bezproblémové,“ pripomenul Peter Pellegrini Viktorovi Orbánovi vzájomné vzťahy medzi Slovákmi a Maďarmi, ktoré sú momentálne na najlepšej historickej úrovni.

Ani cent Ukrajine a vojna skončí do 24 hodín. Taký je postoj Donalda Trumpa
Bývalý americký prezident Donald Trump, ktorý sa podľa všetkého opäť stane kandidátom amerických republikánov na prezidenta, nehodlá finančne podporovať Ukrajinu. Je presvedčený, že tak ukončí vojnu Ruska proti tejto krajine. Povedal to maďarský... Čítať ďalej
11 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Viktor Orbán spolupracoval s Pellegrinim i v minulosti a ohodnotil jeho prácu pozitívne

„Už aj v minulosti som mal tú česť spolupracovať s Petrom Pellegrinim. Okrem toho, že táto spolupráca bola výborná. Ale keď budeme konať rozvážne, môžeme povedať, že počas nášho spoločného vládnutia sa vzdialenosť medzi našimi dvoma národmi sa svojim spôsobom zblížila. Priateľstvo sa posilnilo a našli sme styčné body, na ktorých môžeme vybudovať spoločnú politiku. Bol by som nesmierne rád, keby to trvalo veľmi dlho, aby sme v tejto spolupráci mohli pokračovať,“ dodal Viktor Orbán.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik