P. Pellegrini: Pre SR je dôležité ďalšie fungovanie V4
12 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Pre Slovenskú republiku je dôležité ďalšie fungovanie Vyšehradskej štvorky (V4). Vyhlásil to v pondelok počas pracovnej návštevy Maďarska predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) na spoločnej tlačovej konferencii s predsedom maďarského Národného zhromaždenia Lászlóom Kövérom. Pellegrini podčiarkol, že v oblastiach, kde nachádzajú Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko zhodu, sa to ukázalo ako veľmi prospešné, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Šéf slovenského parlamentu podotkol, že obyvatelia krajín V4 predstavujú takmer desať percent všetkého obyvateľstva Európskej únie (EÚ). "Preto názory tak Slovenska, ako aj Maďarska a ďalších našich susedov musia znieť výraznejšie aj na pôde EÚ," dodal.

Pellegrini označil rokovania s Kövérom za otvorené a priame

"Zjednocujeme sa pri pohľade na boj s nelegálnou migráciou. Obaja ochraňujeme svoju vlastnú časť schengenskej hranice," spresnil predseda NR SR, ktorý vyjadril vďaku Maďarsku za podiel na ochrane vzdušného priestoru Slovenska.

Slovenskí policajti podľa neho pomáhajú brániť maďarsko-srbskú hranicu. S predsedom maďarského parlamentu sa zhodli, že Slovensko a Maďarsko nikdy nebudú súhlasiť s povinným prerozdeľovaním migrantov.

"Zhodli sme sa na podobnom postupe vo vzťahu k vojenskému konfliktu na Ukrajine. Aj keď je v tomto konflikte agresorom Rusko, ktoré zaútočilo na Ukrajinu, nesmieme rezignovať na snahu čo najskôr ukončiť každodenné zabíjanie vojakov aj civilistov," poznamenal Pellegrini. Zopakoval, že SR za žiadnych okolností nevyšle ani jedného vojaka na Ukrajinu.

Jarjabek: Všetko to, čo sa deje okolo RTVS, zapríčinila SÚČASNÁ OPOZÍCIA
Ak opozícia obviňuje zo snáh o zoštátnenie verejnoprávnej RTVS, mala by obviňovať samu seba. Pre TASR to uviedol poslanec Národnej rady SR a člen parlamentného výboru pre kultúru a médiá Dušan Jarjabek (Smer-SD). "Bola to práve súčasná opozícia,... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik