My s nelegálnou migráciou bojujeme, pán Korčok (VIDEO)
11 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Prezidentský kandidát Ivan Korčok ma "varuje" pred nelegálnou migráciou. Netušíte, kde bol tento pán pred rokom, keď nám úradnícky premiér a minister vnútra Ódor (dnes hrdý líder eurokandidátky PS) rozprával, že na nelegálnych migrantov si musí Slovensko "zvyknúť"?, uvažuje minister vnútra Matúš  Šutaj Eštok (Hlas-SD) nad nedávnym upozornením Ivana Korčoka, že sa otepľuje.

“Garantujem vám, že žiadnych 50 000 migrantov cez Slovensko neprejde,“ vyhlásil vo videu minister vnútra v reakcii na nedávnu tlačovú besedu o ilegálnej migrácii, ktorú zorganizoval Ivan Korčok. Čo sa týka nelegálnej migrácie, minister vo svojom videu Korčokovi položil niekoľko otázok s tým, že Slovensko si mieni plniť svoje povinnosti aj bez farizejskej podpory Ivana Korčoka.

Matúš Šutaj Eštok reaguje po zhliadnutí tlačovej besedy Ivana Korčoka. „Kandidáta na prezidenta. Kandidáta vojny. Musím povedať, že som neveril vlastným ušiam, keď som počul tieto jeho vyjadrenia,“povedal v úvode videa. Divákom ponúkol video zostrih z tlačovej besedy, kde Ivan Korčok hovorí o tom, že počet migrantov rastie prevažne v teplých mesiacoch a navrhol sadnúť si za rokovací stôl s ministrom zahraničných vecí a ministrom vnútra.

Kandidátnu listinu pre voľby do EP podalo 24 strán a jedna koalícia
Kandidátnu listinu pre voľby do Európskeho parlamentu (EP) podalo 24 politických strán a jedna koalícia. Na kandidátnych listinách je 324 kandidátov. Termín na podanie kandidátok uplynul v nedeľu 10. marca o polnoci. TASR o tom informoval tlačový... Čítať ďalej
11 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Tri ministrove otázky

„Chcem sa vás, pán Korčok opýtať, kde ste boli v čase, keď tu minulý rok premiér SR, kandidát PS do europarlamentu pán Odór hovoril o tom, že si obyvatelia SR majú zvykať na nelegálnu migráciu?,“ znie prvá Eštokova otázka.

„Kde ste boli vtedy, keď sa cez Slovensko prehnalo 50 000 nelegálnych migrantov?  Vtedy vám nevadilo to, že sa otepľuje? Vtedy vám nevadilo, že zo Slovenska sa stalo korzo pre nelegálnu migráciu? Že sme sa stali absolútne nedôveryhodným partnerom pre ostatné krajiny Schengenu ?,“ pýta sa minister ďalej.

Facebook Dagmar Kramplová | Skupinka migrantov v Bratislave. Ilustračná snímka.

„Kde ste boli vtedy, keď policajný prezident Hamran odkazoval, že s hranicou sa nedá robiť nič. Nemôžeme strážiť hranicu. Vtedy vám to nevadilo – a dnes máte tú odvahu poučovať túto vládu, že má byť pripravená na boj proti nelegálnej migrácii?,“ neprestáva minister s otázkami.

Migranti neprejdú

„Tak ako sme po nástupe tejto vlády, a aj po mojom nástupe na post ministra vnútra robili všetko pre to, aby Slovensko už naďalej nebolo bezpečnou krajinou pre nelegálnych migrantov, tak v tomto celom budeme pokračovať!,“uviedol rozhodne minister.

„Garantujem vám, že žiadnych 50 000 migrantov (tak ako to bolo za vlády PS), cez Slovensko neprejde,“uviedol ďalej. O Korčokovej podpore ochrany Schengenského priestoru hovorí, ako o farizejskej, pričom súčasná vláda si svoje povinnosti v tejto oblasti mieni plniť.

„Mimochodom, neboli ste to práve vy, kto hovoril o tom, že Slovensko už nepotrebuje právo veta aj napríklad v oblastiach, ako je boj proti nelegálnej migrácii? Tak si prosím vás zložte tie falošné okuliare, ktoré máte, a radšej sa pozrite do zrkadla – a sám nebudete veriť tomu, čo hovoríte!,“ uzavrel minister vnútra.

Prezidentka svojim konaním rozbúrila vody. Prekročila všetky čiary?
Premiér Robert Fico chce podľa prezidentky Zuzany Čaputovej testovať hranice demokracie snahou o reorganizáciu súdnictva a útokmi na Ústavný súd. V interview pre britské periodikum sa vyjadrila kriticky na Ficovu adresu kvôli jeho snahe o... Čítať ďalej
11 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik