Smrtonosná pomoc! Humanitárna pomoc zabíjala...
10 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Balíky s humanitárnou pomocou sa stali nástrojom smrti pre ľudí, ktorým boli odoslané vzdušnou cestou, uviedol portál Dnes 24. Najmenej päť ľudí zomrelo po tom, ako dopadli tieto balíky, pričom sa neotvorili padáky, ktoré mali zaistiť ich bezpečný dopad.

Pri odosielaní pomoci do pásma v Gaze sa neotvorilo päť padákov a humanitárna pomoc, na ktorú čakali obete vojny v tejto oblasti boli zabité následne po tom, ako na nich priamo dopadli.

Päť ľudí túto tragédiu neprežilo, niektorí sú v kritickom stave.

Identita lietadla, ktoré poskytlo túto pomoc civilistom nie je zatiaľ známa. Nie je ani objasnené, ktorý štát túto smrtonosnú pomoc civilistom takouto formou poskytol. Vie sa iba, že balíky zhodilo lietadlo typu Boeing C-17.

Tragédia, ktorá sa udiala v tábore Šátí západne od mesta Gaza je už oficiálne potvrdená zamestnancami urgentnej starostlivosti z komplexu Šifá.

Padáky sa zamotali a nasledoval nekontrolovateľný pád

Americká spravodajská televízia zistila prostredníctvom videozáznamu, že sa neotvoril padák, ktorý bol upevnený na jednu z paliet. Na audiozázname je zachytené, ako jeho náklad rýchlo dopadá do oblasti obývanej civilistami. Počas tohto pádu sa z neho uvoľnili vrecia, ktoré dopadli na rôzne miesta.

Veľká časť pomoci poslanej vzduchom dopadla na vopred určené miesta, no palety padali veľkou rýchlosťou. V prípade paliet sa ich padáky dostali do vzájomného stretu a následne veľmi rýchlo dopadli do častí Pásma Gazy, kde bolo veľa civilistov.

Najvyšší diplomat EÚ varuje: BLÍZKY VÝCHOD JE KOTOL, KTORÝ MÔŽE EXPLODOVAŤ!
Vojna medzi Izraelom a Hamasom vytvorila „dominový efekt“! Najvyšší diplomat EÚ Josep Borrell v sobotu varoval pred ďalšou eskaláciou na Blízkom východe po amerických útokoch na skupiny napojené na Irán v Sýrii a Iraku. Oznámil, že Izrael má v... Čítať ďalej
03 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik