Plače celá obec! Pod vlak sa vrhli naše slniečka, Zuzka a Paťka
10 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

Včerajšia tragédia na železnici otriasla celým Slovenskom, ale najviac obcou Beňadiková na Liptove, odkiaľ žena s malým dieťaťom pochádzali. Žena sa rozhodla ukončiť svoj život a život svojej dcéry a postavila sa pred prichádzajúci vlak spolu s ňou, K prípadu sa vyjadrila na sociálnej sieti aj obec. 

Tragédia sa stala v sobotu (9.3.) pred pol piatou podvečer. Podľa TV JOJ sa pred prichádzajúci vlak postavila žena s dieťaťom v náručí. Vedľa koľajníc ostal len prázdny kočík. Rušňovodič už nemal šancu zrážke zabrániť. Obe osoby žiaľ utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom.

“Tragická udalosť, ktorá sa stala včera podvečer na železničnej trati pri našej obci otriasla celou našou obcou,” uviedla obec, na ktorej čele stojí starosta Ján Martinovič, dnes dopoludnia. “Zuzka a Paťka boli nielen našimi spoluobčiankami, ale aj našimi blízkymi osobami, našimi slniečkami, s ktorými sme sa denne stretávali a ktoré sme mali radi. O to viac sa v týchto chvíľach, aj s odstupom niekoľkých hodín, veľmi ťažko hľadajú akékoľvek slová, v hrdle máme hrču a slzy sa nám tisnú do očí,” smúti vedenie samosprávy, ktoré príbuzným vyjadrilo úprimnú sústrasť.

"Obec Beňadiková v mene svojom, ako aj v mene všetkých spoluobčanov, vyjadruje hlbokú, úprimnú sústrasť Zuzkinej a Paťkinej najbližšej rodine. Zuzka a Paťka, odpočívajte v pokoji, zostanete navždy v našich srdciach," dodali.

Zrážku vlaku s dvoma osobami potvrdila polícia. Ako dodala, po tom, čo prijali oznámenie na linku 112, na miesto sa okamžite dostavili všetky záchranné zložky, policajné hliadky a tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti. 

“Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania,” informovala žilinská krajská polícia.

MIMORIADNA TRAGÉDIA Žena sa postavila pred idúci vlak S DIEŤAŤOM!
K obrovskej tragédii došlo dnes popoludní na železnici v blízkosti obce Beňadiková v okrese Liptovský Mikuláš. Podľa informácií TV JOJ zrážku s vlakom neprežila žena s dieťaťom v náruči. Ako informovala Železničná spoločnosť Slovensko, k zrážka... Čítať ďalej
09 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik