Korčokov okuliarnik Valášek popieral, že by rande Mončičáka s Fialom bolo niečo viac než len jarné prevetranie púčikov
11 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Richard Raši (Hlas – SD) v relácii Na Telo avizoval, že vzťah Slovenska k Česku ako takému sa nemení. Stále zostávajú našimi partnermi, mienime s nimi spolupracovať i naďalej v už započatých programoch a procesoch a nadväzovať nové. Tomáš Valášek (PS) však mútil vodu svojimi planými rečami, a tak, ako väčšina opozície iba podrýval autoritu samotného Slovenska a lial olej do ohňa. Do toho všetkého nezabudol zabodovať novým trendom bratislavských kaviarní. Mávaním prokorčokovských okuliarov. Aké tristné...

“Ľudia môžu nadobudnúť dojem, že toto je vstúpenie zo strany českej vlády do prezidentskej kampane na Slovensku v prospech jedného kandidáta – Ivana Korčoka,” povedal Raši. Hovoril o rande Michala Šimečku s českým arcihorenosom Petrom Fialom. Tí si hrkútali spolu v takmer jarnej Prahe. Čo tým chcel povedať Michal Šimečka? Buď to bolo ďalšie prázdne prokorčokovské gesto, alebo v konečnom dôsledku nič. Čo by neprekvapilo.

Valášek tvrdil, že si toto rande dohodol Michal s Petrom už dávnejšie

Progresívny červík však akékoľvek podozrievanie z predvolebnej agitky progresívcov označil ako konšpiráciu. Kto by si len mohol myslieť, že by sa liberáli dopustili propagandistickej agitky v ilegálnych intenciách. Tak ako to bolo napríklad s indoktrinovaním študentov samotnou megapodržtaškou Ivanom Korčokom na stredných školách. Alebo ako to bolo v prípade apolitických protestov, z ktorých sa vyliahla prezidentská kampaň, za ktorú by sa nehanbil žiaden z amerických prezidentov.

Keď sa otvorila téma o pozvaní slovenských zástupcov na  telekonferenciu ministrov zahraničných vecí a obrany Minister nepovažuje za problém, že Slovensko nebolo pozvané na telekonferenciu ministrov zahraničných vecí a obrany, ktorá sa podľa jeho slov týkala vyzbrojovania Ukrajiny. Podľa Valáška bolo na konferenciu pozvaných 24 z 27 štátov EÚ. “Dohodli sa spoločné nákupy munície pre Ukrajinu, pomoc Ukrajine pri odmínovaní či kybernetickej obrane,” dodal.

Opozičný poslanec v relácii podrobil kritike stretnutie slovenského šéfa rezortu zahraničia Juraja Blanára (Smer-SD) a ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova na konferencii v Turecku. “Takéto stretnutia na všetky strany budú nevyhnutné, aby sa dosiahol mier,” reagoval Raši.

FIALA SI POHRKÚTAL SO ŠIMEČKOM. Ten to ale zlizol od Čechov na Facebooku! (FOTO)
Čo sa od stredy prihodilo? Vzťahy medzi Českou republikou a Slovenskom sú vraj na výbornej úrovni. Uviedol to český premiér Petr Fiala v piatok po stretnutí s predsedom opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michalom Šimečkom. Tým Fiala... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Minister v relácii potvrdil, že Slovensku bolo zatiaľ pozdržané hodnotenie štvrtej platby z plánu obnovy. “Keď sa to odkomunikuje, predpokladám, že hodnotenie bude pokračovať a platba pôjde ďalej,” ubezpečil. V prípade eurofondov ide podľa jeho slov len o neformálnu komunikáciu s Európskou komisiou. Valášek tvrdí, že vláda bola pripravená ohroziť eurofondy výmenou za beztrestnosť ľudí v podobe novely Trestného zákona.

Ostrá reakcia ministra financií na seba nenechala dlho čakať 

"Valášek tvrdil, že Šimečka bol v Prahe po zrušení spoločného rokovania zo strany českej vlády len náhodou a vraj to nemalo nič spoločné s prezidentskou kampaňou. Kto si toto vraj myslí, je podľa Valáška najväčší konšpirátor zo všetkých konšporátorov. Tomu snáď verí len sám Valášek,“ vyjadril sa minister financií Kamenický.

„Už a aj jeho slušní progresívci vedia, aká je pravda a prečo to Šimečka urobil. Aby sa na Slovensku nikto nepomýlil, koho ide voliť Valášek, nezabudol si stále nasadzovať a skladať okuliare, ktorých podobnosť je čisto náhodná. Prezidentská kampaň by však mala byť o tom, čo trápi ľudí na Slovensku a nie o tom, kto má aké okuliare,” dodal minister financií.

Podpredseda parlamentu: Strašná hanba TOTO! KTO TO JE TEN ŠIMEČKA? – PÝTA SA ČESKÁ OPOZÍCIA (VIDEO)
Neviem sa prestať smiať – pozrite si, čo povedal Andrej Babiš na adresu toho nášho tajtrlíka z PS-ka. Vyzýva podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD) na sociálnej sieti. Podľa neho si Šimečku pražská "kavárna" zvesila z klinca a zavolala do... Čítať ďalej
10 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

A aby bolo každému jasné, koho lístok má hádzať uvedomelý volič, nezabudol si Valášek svojimi vetchými rúčkami stále skladať a nasadzovať okuliare, ktoré tak otrocky dnes nosia Korčokove ovce. Či už z bratislavských kaviarní alebo z dubajských barov.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik