Fámy o Macronovej manželke sú umlčané, ozvena však znie ďalej
11 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa ohradil proti dlhodobým konšpiračným teóriám, podľa ktorých sa jeho 70-ročná manželka Brigitte narodila ako muž a je transsexuál, a označil ich za "falošné a vymyslené". Štyridsaťšesťročný Macron sa nezvyčajne otvorene a emotívne vyjadril k pretrvávajúcim špekuláciám v určitých pravicových kruhoch o Brigitte Macronovej, s ktorou sa oženil v roku 2007.

"Najhoršie sú falošné informácie a vykonštruované scenáre," povedal Macron na podujatí pri príležitosti Medzinárodného dňa žien v Paríži v piatok po tom, ako vo francúzskej ústave garantoval právo na interrupciu.

"Ľudia im nakoniec uveria a vyrušia vás, dokonca aj vo vašej intimite."

Brigitte podobná dcéra, 40-ročná právnička Tiphaine Auzaineová, ktorá zriedkavo poskytuje rozhovory, sa koncom minulého mesiaca v rozhovore pre Paris Match tiež vyjadrila k bolestným fámam.

"Mám obavy o úroveň spoločnosti, keď počujem, čo sa šíri na sociálnych sieťach o tom, že moja matka je muž," povedala Auzaineová.

"Dôvera v to, čo sa potvrdzuje, a zásluhy, ktoré sa pripisujú tomu, čo sa vyhlasuje. Ktokoľvek môže o komkoľvek povedať čokoľvek a trvá to tak dlho, kým to zhltne čas."

Mylné špekulácie vyvrcholili vlani v lete, keď súd vo francúzskej Normandii vyniesol rozsudok v prípade žaloby za ohováranie proti dvom Francúzkam, 52-ročnej Amandine Royovej, veštkyni, a 48-ročnej Natache Reyovej, samozvanej novinárke na voľnej nohe, uvádza Daily Mail.

Obe v medzičasom vymazanom štvorhodinovom videu na YouTube v roku 2021 tvrdili, že Brigitte Macronová sa v roku 1953 narodila ako chlapec s menom Jean-Michel Trogneux - čo je však v skutočnosti meno brata prvej dámy.

 

Ženy tiež tvrdili, že prvý manžel Brigitte Macronovej André-Louis Auzière v skutočnosti nikdy neexistoval, kým v roku 2019 vo veku 68 rokov nezomrel, uviedol denník Daily Mail.

Reyová tvrdila, že Jean-Louis Auzière, André-Louisov strýko, sfalšoval administratívne dokumenty, aby zatajil, že jeho manželka porodila všetky tri Brigitine deti vrátane Tiphaine Auzièrovej, dodal portál.

Po odvolaniach bola Royovi uložená pokuta vo výške necelých 1 000 USD a Rey musel zaplatiť približne 500 USD.

Manželia Macronovci sa prvýkrát stretli, keď vtedy 40-ročná Brigitte učila dramatický odbor na katolíckej škole Providence v Amiens. Budúci prezident mal 15 rokov - a jej dcéra Laurence bola jeho spolužiačkou.

ŠIALENOSTI NA POKRAČOVANIE! Upozorňuje generál Jozef Viktorín
Šialenosti na pokračovanie. Tak označil generál Jozef Viktorín (hnutie Republika) posledné vyjadrenia francúzskeho prezidenta Macrona. Registruje ich ako „lapanie po čomkoľvek, o čo sa dá zachytiť, keď ako hlava štátu stráca pôdu pod nohami.... Čítať ďalej
09 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Francúzski fajnšmekri si museli počkať na zverejnenie svojho vzťahu

Hoci veková hranica súhlasu vo Francúzsku je 15 rokov, Brigitte sa obávala vzťahu s Macronom a toho, ako ovplyvní jej deti.

"Vzala som si čas, aby som im nezničila život," povedala Brigitte minulý rok pre Paris Match.

"Trvalo to 10 rokov, čo je čas, aby sa veci dostali do správnych koľají. Viete si predstaviť, čo počúvali... Ale ja som nechcela prísť o svoj život."

Keď si pár v roku 2007 sľúbili vernosť, Emmanuel, vtedy 29-ročný, povedal svojim trom nevlastným deťom: "Ďakujeme, že ste nás, nie celkom normálny pár, prijali."

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik