Poliaci menia rétoriku: ZRAZU DOSTALI CHUŤ NA VOJNU!
09 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Poľský minister zahraničných vecí povedal, že prítomnosť síl NATO „nie je nemysliteľná“ a že oceňuje francúzskeho prezidenta za to, že túto myšlienku nevylúčil, informuje americký portál Breitbart.

Radek Sikorski to uviedol počas piatkovej diskusie k 25. výročiu členstva Poľska v NATO v poľskom parlamente a ministerstvo zahraničia komentáre neskôr tweetovalo v angličtine.

Macron posunul vojnu na iný level
Kremeľ reagoval

Kremeľ varoval, že ak NATO vyšle bojové jednotky, priamy konflikt medzi alianciou a Ruskom by bol nevyhnutný. Ruský prezident Vladimir Putin povedal, že po takomto kroku by ohrozil globálny jadrový konflikt.

Poliaci menia rétoriku
Poľský premiér Donald Tusk bol jedným z tých európskych lídrov, ktorí po Macronových vyjadreniach vylúčili vyslanie vojakov na Ukrajinu, keď povedal: „Poľsko neplánuje poslať svojich vojakov na územie Ukrajiny." Sikorski nehovoril o pláne vyslať poľských vojakov na Ukrajinu, ale zabrnkal na inú strunu. "Prítomnosť síl NATO na Ukrajine nie je nemysliteľná," povedal podľa ministerstva zahraničných vecí. Povedal, že oceňuje Macronovu iniciatívu, „pretože ide o to, aby sa Putin bál, a nie my, aby sme sa báli Putina“.
 

Poľský prezident Andrzej Duda a premiér Tusk odcestujú budúci utorok do Washingtonu na stretnutie v Bielom dome. Poliaci dúfajú, že podnietia Spojené štáty, aby urobili viac pre pomoc Ukrajine.

ŽIADNE PRÍMERIE! Zelenskyj odmietol návrh Erdogana
Erdogan sa pokúša sprostredkovať prokovania o mieri. No podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Rusi nesmú dostať ako darček žiadne prímerie, inak obnovia svoje sily a zaútočia na slobodný svet s ešte väčšou intenzitou, informujú české... Čítať ďalej
09 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik