Český expremiér: Na pomoc k svojmu hysterickému útoku na Slovensko si vzala Fialova vláda Šimečku
10 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Česká vláda pod vedením premiéra Fialy spustila ďalší veľmi kontroverzný krok. Prerušila vzťahy na najvyššej úrovni so slovenskou vládou. A to až do doby než slovenská vláda pochopí, že nemôže robiť úplne samostatnú a suverénnu politiku. Skonštatoval to český expremiér Jiří Paroubek.

Názor Jiřího Paroubka prinášame v plnom znení.

Na takýto prístup boli bratia Slováci vždy veľmi hákliví, keď ich starší brat z Prahy oktáboval, ako by sa mali správať. Väčšina slovenského národa sa chce správať inak, než panáci v Prahe. Obyčajní ľudia, normálni občania Slovenska nechcú dodávať zbrane na Ukrajinu. Nechcú pomáhať stupňovanie krviprelievania v tejto krajine. Nechcú, aby dva slovanské národy medzi sebou bojovali av bojoch umierali.

Ale len tak mimochodom, toto nechce ani 69% českých občanov, teda pokiaľ vezmem za smerodajný prieskum agentúry Stem, ktorá býva voči súčasnej českej vláde veľmi opatrná a priateľská. Teda podľa Stemu 69 % českých občanov chce ukončiť vojnu na Ukrajine, a to aj za cenu toho, že by sa Ukrajina vzdala oblastí na východe a juhu krajiny. Pripomeňme si, že tieto oblasti sú v tejto chvíli obsadené ruskou armádou a že v týchto oblastiach väčšina občanov je ruská alebo sú tam ruskojazyční Ukrajinci. Len tak mimochodom, ak by tieto oblasti boli obsadené ukrajinskou armádou, tak pred hrozbou čistiek a „hľadaním ruských kolaborantov“ by asi milióny ruských ľudí odišli cez hranicu do Ruska. V Rusku v tejto chvíli je cca 2,8 mil. utečencov z Ukrajiny, čo je najviac zo všetkých krajín Európy.

FIALA SI POHRKÚTAL SO ŠIMEČKOM. Ten to ale zlizol od Čechov na Facebooku! (FOTO)
Čo sa od stredy prihodilo? Vzťahy medzi Českou republikou a Slovenskom sú vraj na výbornej úrovni. Uviedol to český premiér Petr Fiala v piatok po stretnutí s predsedom opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michalom Šimečkom. Tým Fiala... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Fialova vláda, ako je jej zvykom, šliape v medzištátnych vzťahoch ako slon v porceláne. Podozrievam ju z toho, že vyhovela v tejto otázke, teda vo vypovedaní vzťahov so Slovenskom na najvyššej úrovni, našim americkým a bruselským priateľom. Veľmi významná časť českého politického spektra však postup vlády odsúdila. Je to pochopiteľne celá ľavica, dokonca aj Luboš Zaorálek z realitnej kancelárie Ľudového domu volil tvrdé slová, ale naopak od jedného z mužov, ktorí budú na kandidátke Ľudového domu pre európske voľby, Vladimíra Špidlu, je to trochu inak. V. Špidla prejavil pre postup súčasnej českej vlády isté pochopenie. Tak by chlapci z Ľudového domu mali povedať, ako to teda vlastne je….podporujú vládu alebo platí to, čo hovorí Zaorálek.

Rovnako prezident IQ 107 Pavel, vládu podporil, hoci to s ním vláda vraj nekonzultovala.

Úlohou prezidenta Pavla a tiež prezidentky Čaputovej by naopak malo byť hľadanie zmierenia medzi oboma vládami. A vyhľadávať spoločné stanoviská v iných oblastiach, ako je Ukrajina. Koniec koncov, nech si každý nechá svoje názory, ako Česko, tak Slovensko sú suverénne krajiny. Mne síce názory P. Fialy a spol. nevyhovujú, ale uznávam, že je to česká vláda. Na pomoc k svojmu hysterickému útoku na Slovensko si vzala Fialova vláda ako pomocníka predstaviteľa hlavnej slovenskej opozičnej strany Šimečku. Ten je v Česku prijímaný najvyššími ústavnými činiteľmi a má byť akousi náhradou legálnej slovenskej vlády pre najbližšie mesiace.

Paroubek, zdroj: ČTK

V dňoch 10. a 11. marca navštívi Slovensko exprezident Václav Klaus. V minulosti som mal s V. Klausom na mnohé politické záležitosti iné názory a tiež som ich nahlas prejavoval.

Václav Klaus sa pri návšteve Slovenska zíde so slovenským premiérom Ficom a ja hovorím, bravo! Bravo Václav Klaus! Tentokrát váš názor na vojnu na Ukrajine zdieľa väčšina českého národa.

Prezident Klaus ide do Bratislavy zachraňovať poškodené česko-slovenské vzťahy
Fiala svojou hlúposťou a zlomyseľnosťou narobil neplechu! Dobré česko-slovenské vzťahy som vždy považoval za pevný bod a základ našej nielen zahraničnej politiky. Vzhľadom na historické okolnosti, mám nárok práve teraz niečo povedať. Skonštatoval... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik