AKTUÁLNE Zvrat v počasí!
09 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Po chladných dňoch príde zmena. Od dnešného dňa sa na Slovensku začne znova otepľovať. Počasie však nebude celkom príjemné, meteorológovia pre viaceré okresy vydali aj výstrahy pred vetrom, očakávajú aj dážď a búrky.

Príde oteplenie, ale...

 

Po chladných dňoch s nočnými mrazmi sa na Slovensko dostáva teplejšie prúdenie. Ako predpovedá portál iMeteo, kým piatkové maximá sa pohybovali na úrovni okolo +10 °C, v sobotu už budú teploty o niečo vyššie. Najvyššia denná teplota vystúpi v rozmedzí od +7 °C do +12 °C.

...pozor na výstrahy pred vetrom

No nepríjemný bude vietor, ktorý bude na západe fúkať s rýchlosťou do 45 km/h a v nárazoch až do 60 km/h. SHMÚ v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí pre okresy na západe Slovenska až do polnoci 11.3.

Ešte vyššie teploty aj silnejší vietor prinesie nedeľa. Denné maximá na západe a miestami aj juhu vystúpia na +11 °C až +16 °C. Vietor však naberie ešte viac na sile. V nárazoch dosiahne rýchlosť až 70 km/h. Na horách bude mať podľa SHMÚ až silu víchrice (v nárazoch 110 – 135 km/h).

V pondelok si pripravte dáždniky

Začiatkom týždňa sa počasie zhorší. Teploty síce zostanú vyššie, no v pondelok sa na celom území rozprší. V utorok iMeteo očakáva na viacerých miestach prehánky aj búrky.

TARABA INFORMUJE o začatom trestnom stíhaní! Budajovi a spol. prihára!
Polícia prijala trestné oznámenie ministerstva životného prostredia, ktoré podalo ešte v polovici januára a začala trestné konanie. V sobotu predpoludním o tejto skutočnosti na Facebooku informoval minister životného prostredia Tomáš Taraba... Čítať ďalej
09 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik