Rajchl napísal Ficovi otvorený list: Bratské puto a idiotský Fialov krok. NA VÁCLAVÁK SLOVENSKÉ VLAJKY!
08 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Šéf strany PRO Henrich Rajchl napísal otvorený list predsedovi Slovenskej republiky Robertovi Ficovi. "Dlho ma nič tak nenazdvihlo ako zásadné narušenie našich vzťahov so Slovenskom, ktoré by som sa aj napriek tomu, že nerád siaham k silným slovám, nebál označiť prívlastkom idiotské," poznamenal Rajchl. Informujú o tom české Parlamentní Listy.

 

„Že Fialova vláda predvádza jeden trápny lapsus za druhým a že poškodzuje našu zem každým svojim krokom, to už je úplná notorieta známa každému, kto v Českej republike žije. Ale musím sa priznať, že už dlho ma nič tak nenazdvihlo ako zásadné narušenie našich vzťahov so Slovenskom, ktoré by som sa aj napriek tomu, že nerád siaham k silným slovám, nebál označiť prívlastkom idiotské. Poškodiť bratské puto, ktoré nás desiatky rokov spája, kvôli rozdielnemu pohľadu na situáciu v Ukrajine, môže jedine krajne neobratný politik, ktorým Petr Fiala úplne bezpochyby je," píše v príspevku k otvorenému listu Rajchl.

„V tejto súvislosti ma napadol jeden bonmot - teda, že politikov delíme na štátnikov, zodpovedných politikov, nezodpovedných politikov, hlupákov, potom nie je dlho dlho nič a potom je Fiala. Stretnúť sa hneď následne s progresivistickou bábkou Georgea Sorosa Michalom Šimečkom, to už je úplne grandiózne faux-pas. V diplomacii totiž platí nepísané pravidlo, že sa politici jedného štátu nepletú do vnútornej politiky štátu druhého. Peter Fiala túto čiaru prekročil o niekoľko kilometrov. Ale keď už sa teda môže Fiala paktovať so slovenským opozičným politikom, tak to zase otvára priestor pánovi Ficovi, aby on navštívil demonštráciu opozičných politikov v našej krajine, však? Preto sme sa za stranu PRO rozhodli spísať otvorený list predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi, v ktorom sa kategoricky dištancujeme od postoja Petra Fialu a súčasne ho zdvorilo pozývame k vystúpeniu na našej demonštrácii,“ zdôvodnil, prečo došlo k napísaniu listu Ficovi. 

ODPADNETE! Babiš BRUTÁLNE naložil Čaputovej, Šimečkovi, Fialovi: TOTO STOJÍ ZA ROZHODNUTÍM ČESKEJ VLÁDY! (VIDEO)
Babiš to všetkým v českom sneme vyklopil na plné ústa! Michal Šimečka sa stretáva s predstaviteľmi českej Pirátskej strany, česká vláda Petra Fialu robí kroky, o ktorých slovenská opozícia hovorí, ako o počiatku slovenskej izolácie a bývalý český... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

„Je nám známe, že pán premiér Fico patrí naopak do politickej kategórie štátnikov, a preto najskôr Fialovi rovnakou mincou neoplatí, avšak ak by ho vyzval dostatok občanov Českej republiky, ktorí by mu vyjadrili podporu, tak by sa to možno podariť mohlo. Preto sme pre pána Fica spísali otvorený list a radi by sme vás vyzvali, vás všetkých, ktorí s jeho znením súhlasia, aby pod neho pripojili svoj podpis na našom webe. S tým, že by sme ho budúci týždeň odoslali na Slovensko,“ vyzval Rajchl na svojom facebookovom profile. 

„Keď sa niekto pri minulých demonštráciách čudoval nad tým, prečo som vyzýval účastníkov, aby si so sebou vzali aj slovenské vlajky, tak myslím, že teraz dostáva tento krok ešte úplne nový význam. Takže prosím prineste aj slovenské vlajky! A, samozrejme, si dáme aj slovenskú hymnu. Ukážeme všetkým, že občania našej krajiny si Fica vážia a že keby tu zajtra vstúpil do volieb, tak Fialu porazí o 10 konských dĺžok! Česká republika a Slovensko patria k sebe! A my nesmieme dovoliť, aby nás tie aspenské bábky rozdelili! Preto sa na našej demonštrácii postavíme nielen za Českú republiku a za mier, ale aj za česko-slovenské vzťahy. My si totiž vážime Fica aj našich slovenských bratov a Slovensko je pre nás ďaleko bližší partner ako nacionalisticky vychýlená Ukrajina. Pokiaľ s týmto naším postojom súhlasíte, potom prosím neváhajte pripojiť pod náš otvorený list aj váš podpis. Verím, že si Robert Fico našu podporu zaslúži,“ dodal Rajchl.

otvorenom liste,  ktorý okrem Rajchla podpísal aj niekdajší juhomoravský hajtman Michal Hašek, ktorý v súčasnosti predsedá juhomoravskej bunke PRO, vyjadrujú kategorický nesúhlas so stanoviskom českého premiéra Petra Fialu a jeho päťkoaličnej vlády, na základe ktorého došlo k vládami našich krajín, a to s odkazom na rozdielne vnímanie a postoje k rusko-ukrajinskému vojnovému konfliktu a cesty vedúce k jeho ukončeniu.

„Týmto postojom vlastnej vlády sme hlboko sklamaní a považujeme ho za prejav servility k tým mocnostiam a organizáciám, ktoré si neželajú čo najrýchlejšie ukončenie ozbrojeného vojnového konfliktu na Ukrajine a naopak hodlajú aj naďalej zadlžovať svojich občanov, svoje štáty i celú EÚ miliardovými čiastkami určenými na nákup zbraní pre pokračovanie vojny namiesto snahy o dosiahnutie mieru a zaistenie bezpečnostných záruk pre celý región aj kontinent. Jedine za tohto predpokladu je totiž možné začať povojnovú rekonštrukciu dotknutých oblastí Ukrajiny a urýchlene umožniť návrat do vlasti miliónom občanov tejto krajiny, o ktorých sa teraz starajú za prostriedky svojich daňových poplatníkov takmer všetky európske štáty, vrátane ČR a SR," píše sa v otvorenom liste.

FIALA SI POHRKÚTAL SO ŠIMEČKOM. Ten to ale zlizol od Čechov na Facebooku! (FOTO)
Čo sa od stredy prihodilo? Vzťahy medzi Českou republikou a Slovenskom sú vraj na výbornej úrovni. Uviedol to český premiér Petr Fiala v piatok po stretnutí s predsedom opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michalom Šimečkom. Tým Fiala... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

„Medzi ČR a SR a medzi našimi národmi i konkrétnymi ľuďmi panujú po generácie budované a rozvíjané vzťahy, priateľstvo a spolupráca, zarámované aj 74 rokmi spolužitia v spoločnom československom štáte, za ktorý Česi, Slováci, Moravania i Slezania spoločne bojovali a prelievali svoju krv vo dvoch svetových vojnách. Pamiatka viac ako 360 tisíc padlých, zavraždených a umučených obetí doposiaľ najväčšieho svetového vojnového konfliktu nás zaväzuje spoločne starať nielen o ich odkaz, ale aj o slobodu, demokraciu a prosperitu našich dvoch suverénnych štátov. Naša blízkosť nemá v okolitej Európe obdobu, čo ukázal aj spôsob, akým sme dokázali, hoci neradi, zvládnuť rozdelenie federálneho štátu a začať novú etapu spoločného susedského spolužitia dvoch samostatných štátov od 1. 1. 1993,“ zaznieva aj v denníku. 
Prezident Klaus ide do Bratislavy zachraňovať poškodené česko-slovenské vzťahy
Fiala svojou hlúposťou a zlomyseľnosťou narobil neplechu! Dobré česko-slovenské vzťahy som vždy považoval za pevný bod a základ našej nielen zahraničnej politiky. Vzhľadom na historické okolnosti, mám nárok práve teraz niečo povedať. Skonštatoval... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková
 

„Vážime si Vás ako štátnika, ktorý vystupuje dôsledne na obranu národných záujmov vlastného štátu aj jeho občanov, nebojí sa pomenovať jasne a bez prehnanej politickej korektnosti, ako aj klady a zápory súčasnej európskej i globálnej politiky. Vedzte, že pre každého jedného z nás je Slovensko aj naďalej najbližším susedom a partnerom, Slováci našimi bratmi a že si nenecháme diktovať súčasnou vládnou garnitúrou v SR ani čo si máme o Vás, o Slovensku ao Slovákoch myslieť, ani ako budeme hodnotiť Vašu prácu, Vaše postoje a skutky. Vás a Vašu vládu možno nevíta Fialova päťkoalícia v pražských vládnych palácoch, ale nám budete vždy vzácnym a milým hosťom a priateľom pri každej Vašej návšteve SR, formálne aj neformálne. Pozývame Vás radi do Čiech, na Moravu aj do Sliezska a bude nám cťou sa s Vami stretnúť pri úprimnej ľudskej debate o aktuálnych problémoch Slovákov i nás Čechov, Moravanov i Slezanov. Tento náš postoj verejne vyjadríme aj na občianskom zhromaždení dňa 23. 3. 2024 na Václavskom námestí v Prahe, kam Vás samozrejme srdečne pozývame. Potešení budeme aj Vaším prípadným pozdravom všetkým statočným občanom SR, ktorí sa na Václavskom námestí stretnú," píše sa v otvorenom liste slovenskému premiérovi.

Šef strany PRE Henrich Rajchl, foto: PL

„Vážený pán premiér, vážený pán predseda, milý Robert. Uisťujeme Vás a Vaším prostredníctvom aj Slovákov a Slovensko, že bez ohľadu na trápne rozhodnutie súčasnej vládnej garnitúry v SR považujeme udržiavanie vynikajúcich a nadštandardných vzťahov medzi našimi národmi i štátmi za samozrejmosť a našu osobnú prioritu,“ končí denník.

TOTO SME NEČAKALI! Ohromná podpora z ČESKA
Bratia a sestry spoza Moravy, ďakujeme! Česi stále dokazujú, že česko-slovenské vzťahy sú oveľa hlbšou a trvalejšou hodnotou ako jedno klbko hadov, a tak ako ich nedokázal zničiť Matovič, nedokáže ich zničiť ani Fiala. Skonštatoval to na sociálnej... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik