FIALA SI POHRKÚTAL SO ŠIMEČKOM. Ten to ale zlizol od Čechov na Facebooku! (FOTO)
08 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Čo sa od stredy prihodilo? Vzťahy medzi Českou republikou a Slovenskom sú vraj na výbornej úrovni. Uviedol to český premiér Petr Fiala v piatok po stretnutí s predsedom opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michalom Šimečkom. Tým Fiala jednoznačne potvrdil reči, ktoré sa šíria v kuloároch. Fico nie, ale Šimečka áno! A predovšetkým ide o prezidentské voľby. Český premiér tak dal najavo, že s väčšinou Slovákov, ktorí volili koalíciu, sa vôbec baviť nemieni. 

O 180 stupňov

"V Kramářovej vile (v Prahe) som privítal Michala Šimečku, s ktorým sa zhodujeme v otázkach zahraničnej politiky. Vieme, kto je agresor a kto je obeť, a tiež vieme, komu je nutné pomáhať," napísal český premiér v príspevku na sociálnej sieti.

Fiala sa so Šimečkom zhodol aj na tom, že SR a ČR majú množstvo spoločných záujmov a projektov, napríklad v energetike alebo v dopravnej infraštruktúre. "Je v záujme nás všetkých, aby Česi a Slováci spolupracovali a rozvíjali vzájomné vzťahy," uzavrel.

To absolútne protirečí s tým, že Fiala v stredu oznámil odloženie spoločných schôdzok oboch vlád, kvôli tomu, že sa nezhodnú v pohľade na vojnu na Ukrajine. Alebo že by sa nezhodol len s vládnou koalíciou a väčšinou Slovákov, ktorí ju volili? Lebo očividne postoje Progresívcov sú mu blízke. Ako už viacerí nielen českí politici upozornili, mohlo by ísť o bezprecedentné zasahovanie do blížiacich sa slovenských prezidentských volieb.

Viac v článku:

ODPADNETE! Babiš BRUTÁLNE naložil Čaputovej, Šimečkovi, Fialovi: TOTO STOJÍ ZA ROZHODNUTÍM ČESKEJ VLÁDY! (VIDEO)
Babiš to všetkým v českom sneme vyklopil na plné ústa! Michal Šimečka sa stretáva s predstaviteľmi českej Pirátskej strany, česká vláda Petra Fialu robí kroky, o ktorých slovenská opozícia hovorí, ako o počiatku slovenskej izolácie a bývalý český... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Eka Balaskova
 

Fialo, kde máš dno? Podali si premiéra Česi

Pod statusom českého premiéra sa okamžite rozvinula diskusia. A ľudia, Česi i Slováci, mu to dali riadne vyžrať!

"Demokracie ve Vašem podání znamená....kdo nejde s námi, jde proti nám. Mně to spíš připomíná totalitu...s kým se můžu bavit, jaký můžu mít názor, co musím říkat....klasická demokracie současné celé EU...skakejte, jak my piskame, oslavuje nás a velebte. Je mne už opravdu špatně," píše Robert Lapčík.

"Takže se jenom bojíte debaty s panem Ficem," pridáva sa ďalší čitateľ.

"To ste sa mali s kym stretnut...hrozne co robite .dufame ze Simeckovcom date aspon 10 mil euro na ich blahobyt cez ich nadacie ..vyvolavate zbytocne konflikty ..ja ma mojich bratov Cechov rad aj bez Vas," pridal sa Slovák Peter.

"Přijde mi, že si děláte srandu. To je tedy příkladný premiér, budeme se bavit jen s těmi kdo s námi souhlasí pak to tady nemá vypadat jak vypadá," dodáva Češka.

"Takže náš premiér už nejedná s premiérem Slovenska ale s tím, koho si vybere? Chápete, že cokoliv co si domluvíte má váhu nákupního seznamu? Mimochodem co heslo, že respektujete výsledky demokratických voleb? Platí to absolutně a nebo jen když se výsledky hodí do krámu? Fialo, kde máš dno?," klepol kliniec po hlavičke Petr.

Prezident Klaus ide do Bratislavy zachraňovať poškodené česko-slovenské vzťahy
Fiala svojou hlúposťou a zlomyseľnosťou narobil neplechu! Dobré česko-slovenské vzťahy som vždy považoval za pevný bod a základ našej nielen zahraničnej politiky. Vzhľadom na historické okolnosti, mám nárok práve teraz niečo povedať. Skonštatoval... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Mončičák vo svojom živle - ako záchranca. A preferencie pôjdu hore

Šimečka, podpredseda Národnej rady SR, po schôdzke uviedol, že český premiér je veľkým priateľom Slovenska a zodpovedným európskym štátnikom. "Ja som mu tlmočil jeden hlavný odkaz - Slovensko nie je iba (premiér) Robert Fico (Smer-SD)," dodal.

Podľa predsedu PS má obrovské množstvo ľudí na Slovensku "jasne proeurópske a prozápadné myslenie, váži si naše partnerstvo a pristupuje zodpovedne k tomu, čo sa deje v našom susedstve, vrátane pomoci Ukrajine". "Zároveň som ocenil líderstvo a iniciatívu premiéra Fialu v tejto oblasti," pokračoval.

Český premiér Petr Fiala a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. (Zdroj: Petr Fiala/Facebook)
Český premiér Petr Fiala a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. (Zdroj: Petr Fiala/Facebook)
Český premiér Petr Fiala a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. (Zdroj: Petr Fiala/Facebook)
Český premiér Petr Fiala a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. (Zdroj: Petr Fiala/Facebook)
Progresívec českú vládu chápe

Vzťahy medzi oboma krajinami sú také hlboké a dôležité, že ich nesmie ohroziť žiadna vláda, vyhlásil Šimečka. "Chápem úprimný signál, ktorý nám vyslala česká vláda, aj to je predsa úlohou najbližších partnerov. Som si úplne istý, že spoločnými silami prekonáme aj tento náročný okamih a osobne som pripravený spraviť všetko pre to, aby naše vzťahy prosperovali," dodal.

Česko tento týždeň v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie. Spoločné zasadnutie vlád, ktoré sa malo uskutočniť na prelome apríla a mája v ČR, nebude. Premiér SR Robert Fico reagoval, že rozhodnutie českej vlády neovplyvní suverénnu slovenskú zahraničnú politiku a predstavitelia českého kabinetu sú na Slovensku naďalej vítaní.

TOTO SME NEČAKALI! Ohromná podpora z ČESKA
Bratia a sestry spoza Moravy, ďakujeme! Česi stále dokazujú, že česko-slovenské vzťahy sú oveľa hlbšou a trvalejšou hodnotou ako jedno klbko hadov, a tak ako ich nedokázal zničiť Matovič, nedokáže ich zničiť ani Fiala. Skonštatoval to na sociálnej... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik