DEDUŠKO SA ZASE DOMOTAL: Biden pozval Američanov, aby s ním leteli do Moskvy
08 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Americký prezident Joe Biden v živom vysielaní na stránke Bieleho domu povedal, že lieky v Moskve sú o 40 % lacnejšie ako v USA. A vyzval Američanov, aby sa tam s ním vybrali. Prejav odvysielala tlačová služba Bieleho domu.

Americký prezident Joe Biden vo svojom výročnom prejave v Kongrese hovoril o vysokých nákladoch na lieky v krajine a vyzval Američanov, aby s ním leteli do iných krajín a kupovali lieky lacnejšie. Vysielanie prebiehalo naživo na stránke Bieleho domu.

Biden uviedol, že sa snaží vyriešiť otázku dostupnosti liekov v Spojených štátoch a prijíma potrebné opatrenia na zníženie cien základných liekov. Zdôraznil, že jeho politickí oponenti sa snažia o zrušenie týchto sociálnych programov. Počas prejavu pripomenul, že v Kanade, Nemecku, Rusku a ďalších krajinách sú lieky lacnejšie.

„Keď to poviem, dostanem sa do problémov, ale ktokoľvek môže so mnou nastúpiť na Air Force One a odletieť do TorontaBerlínaMoskvy ... Prepáčte. Pravdepodobne aj do Moskvy. A vezmite si so sebou recepty,“ povedal s tým, že ceny liekov v iných krajinách budú asi o 40 percent nižšie ako v Spojených štátoch.

Je potrebné poznamenať, že toto Bidenovo vyhlásenie sa v predtým pripravenom texte prejavu nenachádzalo, takže jeho administratíva, ktorá mu prejavy pripravuje, musí byť z prezidenta zúfalá.

Už skôr bývalý americký prezident Donald Trump upozornil, že zvláštnosť politiky súčasnej hlavy štátu viedla k následkom, ktoré krajinu zabíjali – k obrovskej inflácii. Podľa republikána bol Bidenov prejav najhorší, aký kedy predniesol.

Zmätený Joe Biden hľadí smrti do očí, tvrdia komentujúci (VIDEO)
Na nedávnej tlačovej konferencii v Bielom dome pôsobil prezident Joe Biden úplne zmätene, hľadel do prázdna a bol celkovo dezorientovaný. Viacerí používatelia sociálnej siete X tvrdia, že je na tom prezident veľmi zle a sú presvedčení, že náročný... Čítať ďalej
07 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik