TOTO V PRAHE NEPOCHOPILI! Kde sa podela ich známa hrdosť?
08 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

V plnej nahote sa ukázalo, ako naozaj vyzerá kvalita vzťahov medzi Čechmi a Slovákmi. Rozhodnutie zrušiť spoločné konzultácie medzi vládami oboch štátov, iniciované českou stranou, jednoznačne potvrdzuje staré známe, že je vždy potrebné vidieť ďalej než len na špičku svojho nosa. Skonštatoval to vo svojom statuse na sociálnej sieti generál Jozef Viktorín. 

"Predseda českej vlády zdôvodnil svoje rozhodnutie rozdielnymi pohľadmi hlavne na zahraničnú politiku. Ja sa pýtam: a čo? Vari zabudol, že sme už 30 rokov samostatná a suverénna republika? Že nie sme ich kolónia a ani mladší brat, ktorého treba usmerňovať, alebo karhať? Zdá sa mi, že stále si našu samostatnosť nechce pripustiť. Áno, máme rozdielne pohľady a postoje, a to je dobre. Európu predsa tvoria národné štáty a každý z nich má svoje pohľady na konkrétne veci a témy. Prečo?" - kladie otázky Viktorín.

A hneď si aj odpovedá: "Lebo politika zdravého rozumu hovorí jasnou rečou: naše aktuálne postoje sú založené na reálnom a nie vysnívanom videní medzinárodného diania. Zdá sa, že vo finále hovoríme konkrétne o tom, že základným sporom medzi ČR a SR sa stala Ukrajina. Náš postoj hovorí, že chceme mier, ten český zasa tvrdí, že je správne bezhlavo pomáhať, nech to stojí čo to stojí. Mám pocit, že by bez rozpakov darovali asi aj Karlštejn, len aby bolo dobre pre Ukrajinu. Kde sa podela ich známa hrdosť?"

zdroj: FB | gen. Jozef Viktorín

"Ak v hnutí Republika už dlhodobo hovoríme o mieri, hovoríme o zastavení bojov, aby sme sa vyhli ďalším obetiam. Žiaľ, toto v Prahe akosi nechápu resp. nechcú chápať.

Zmenila sa geopolitika, zmenila sa Európa, a zmenil sa aj svet. Ten, kto prestane myslieť ako sluha, ale bude hrdým nositeľom vlastného postoja, ten bude profitovať. Hrdý partner, a hoci aj malý, je oveľa cennejší a váženejší, ako lokaj bez zdravého rozumu. Slováci by mohli v súvislosti s vládami Matoviča, Hegera a Ódora o tom veľa hovoriť...," uzavrel generál vo výslužbe.

TOTO SME NEČAKALI! Ohromná podpora z ČESKA
Bratia a sestry spoza Moravy, ďakujeme! Česi stále dokazujú, že česko-slovenské vzťahy sú oveľa hlbšou a trvalejšou hodnotou ako jedno klbko hadov, a tak ako ich nedokázal zničiť Matovič, nedokáže ich zničiť ani Fiala. Skonštatoval to na sociálnej... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik