Šimkovičová reaguje na kritiku Matovičovcov! Odpadnete, čo zverejnila! (VIDEO)
07 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Od pracovnej cesty ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (SNS) uplynie o pár dní mesiac. Niektorým ľuďom ale očividne nedá spávať. Nemajú čo robiť, tak iba šíria zo svojich osídiel zápach, o ktorom tvrdia, že sú to pádne argumenty. Šimkovičová reaguje na kritiku, že do Abú Dhabí letela za neprimerane vysoku cenu. Odpadnete, prečo to tak bolo!

„Pán Matovič, Pani Milanová a im spriaznené médiá, asistentka pani Jaurovej, plus ďalšie nastrčené osoby, sa dookola cez hodinu otázok, zákon o slobodnom prístupe k informáciám pýtajú to isté,“ tvrdí ministerka kultúry. Najnovšie sa obuli do ceny leteniek.

Kto profitoval z práce ministerky pre Slovensko? To sa budete čudovať

„Tvrdia, že som do Abú Dhabí letela za neprimerane vysokú cenu. Paradoxom ale je, že letenky nám zabezpečila spoločnosť vysúťažená od slečny Milanovej. Podpísala s ňou zmluvu na niekoľko rokov dopredu...“ uviedla Martina Šimkovičová.

Či je to po jej vôli alebo proti nej, letenky sa musia kupovať práve cez spoločnosť pani Milanovej. A to sa netýka len jej, ale akéhokoľvek iného zamestnanca Ministerstva kultúry.

„Nákup týchto leteniek som si dala preveriť. Zamestnanci mi zdokladovali, že bola vybraná najlacnejšia alternatíva, za ktorú sa dali letenky v danom čase kúpiť,“ argumentuje neochvejne Martina Šimkovičová. „Samozrejme hovorím o letenkách cez spoločnosť vysúťaženú za pani Milanovej. To, čo mi zamestnanci, ktorí tu pracujú roky predložili a ako postupovali, som nemala dôvod spochybňovať...“ nepoprela ich profesionálny prístup ministerka kultúry.

Igor Matovič infantilne kontroval argumentom: „My sme kúpili lacnejšie!“

„Poviem vám k tomu len toľko, že každý kto kupuje letenky vie, že ceny sú diametrálne odlišné podľa toho, čo letenka zahŕňa a kedy ju vlastne kupujete. Kedy si letenku kupoval takzvaný „zástupca daňových poplatníkov“, ktorý ma v zahraničí špehoval? Rozdiel môže byť skutočne až v stovkách eur. Na jednej letenke. To vie každý, kto cestuje“ vyjadrila sa Martina Šimkovičová.

Matovičovci evidentne nie. Ak vôbec niečo vedia.

Nákup leteniek predtým ako sa ministerka Milanová rozhodla podpísať túto rámcovú zmluvu, bol celý vedený réžiou ministerstva. Na základe najlacnejšej cenovej ponuky. Vždy sa vyberalo z troch ponúk. To, prečo sa pani Milanová zmeniť a zveriť obstarávanie leteniek do rúk súkromnej firmy, je už otázka na ňu... Asi na to zabudla. Inak by cenu letenky nekomentovala.

Zahraničná cesta ministerky kultúry bola zo strany OľaNO nedocenená. Ak, tak prostredníctvom priameho útoku na jej osobu (VIDEO)
Po otázke od poslanca za stranu Oľano Lukáša Buža smerom k ministerke kultúry Martine Šimkovičovej aký konkrétny prínos mala jej účasť na svetovej konferencii UNESCO v Abú Dhabí a na akých konferenciách sa konkrétne zúčastnila ako reprezentantka... Čítať ďalej
26 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Ministerstvo túto rámcovú zmluvu analyzuje

Ak sa ukáže, že agentúra poskytla letenky nad cenu, bude rázne konať. Vzhľadom na to, že cesty do zahraničia sú nutné, je možné voliť drahšiu alternatívu – vládny špeciál. V tomto prípade, po vzore predchádzajúcej vlády možno zobrať rodinu, priateľov, priaznivcov vlády a ich priaznivcov a rozbiť bar aj vo vládnom špeciále.

„Žiaľ, politika je aj o vysvetľovaní nepodstatných vecí,“ podotkla na margo Matovičovských kreatúr ministerka kultúry Martina Šimkovičová.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik