OBROVSKÝ SMÚTOK! Zomrela MODERÁTORKA, filmová a divadelná HEREČKA, veľká dáma podtatranského sveta
07 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

Smutná správa zasiahla milovníkov umenia. Dáma podtatranského sveta navždy odišla. Neobyčajná umelkyňa – Veronika Žoldáková, ktorú mnohí poznali ako herečku, moderátorku a recitátorku zomrela v utorok 5. marca 2024 vo veku nedožitých 68 rokov.

Dlhé roky bola spojená s mestom Svit.

Pracovala v Mestskom kultúrnom stredisku a v rokoch  1999 – 2016 na Mestskom úrade vo Svite ako kultúrna referentka, redaktorka mestských novín a redaktorka mestskej televízie Svit.

Bola umelkyňa telom i dušou

Veroniku mnohí označujú za dámu podtatranského umeleckého života. Bola vynikajúca neprofesionálna filmová aj divadelná herečka.

Pôsobila ako členka divadelného zoskupenia Divadlo humoru v Poprade – Matejoviciach, ale aj súboru Commedia Poprad, uvádza Podtatranské osvetové stredisko.

Okrem divadla sa aktívne venovala aj prednesu poézie. Dlhé roky patrila nielen k aktívnym súťažiacim, ale aj porotkyniam a organizátorkám. Jej prednes ocenili aj na celoslovenskej úrovni.

Ako moderátorka moderovala niekoľko mestských, celoštátnych i medzinárodných podujatí. Dokonca ich aj sama organizovala. Zviditeľnila sa najmä v Televízii Svit či Noviny Svit.

Jej rodina, známi a priatelia sa s ňou budú môcť poslednýkrát rozlúčiť v sobotu 09. marca 2024 v rímskokatolíckom Kostole sv. Jozefa robotníka vo Svite.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik