MIMORIADNE! V Košiciach horela nemocnica UNLP! Objekt museli evakuovať
07 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

"HORÍ KOŠICKÁ UNIVERZITNÁ NEMOCNICA, CELÝ OBJEKT EVAKUOVALI," informoval na sociálnej sieti portál Plus 7 dní.

Požiar mal podľa svedkov vypuknúť približne o druhej hodine ráno.

Žiadne bližšie informácie o požiari doposiaľ nie sú známe. 

Podľa pacientov, ktorí sa v nemocnici nachádzali sa už požiar podarilo uhasiť.

Čo uviedli pacienti v komentároch:

"Horelo na 4.poschodí blok A, ale spáleninu je cítiť až na 13.poschodi, kde sa práve nachádzam, zacitili sme smrad a štípanie očí. Čakali sme na evakuáciu, okná sa nedajú otvoriť. Našťastie požiar je už uhasený. A to som sa chcela pred operáciou vyspať, do rána už asi ani oka nezažmúrime. Ďakujeme Hasiči Košice," uviedla v komentároch pani Zuzana.

"Cca o 2hod ,štípanie očí veľmi,nedalo sa dýchat a my na 17. poschodí, našťastie všetko ok,aj pacienti, aj detičky," napísala pani Helena.

Pre požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice vo štvrtok ráno evakuovali pacientov. Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR na sociálnej sieti.

Hlásia aj zranených. Podľa hasičov išlo o závažný požiar, pre ktorý evakuovali stovky ľudí.

"V budove bolo 766 osôb, evakuovaných bolo 404 ľudí. Na mieste bolo nasadených 13 kusov techniky a zasahovalo 35 hasičov. Požiar je už uhasený," uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach.

"V skorých ranných hodinách bolo OS ZZS SR požiadané o súčinnosť pri transporte pacientov z nemocnice UNLP v Košiciach z dôvodu požiaru," uvádza s tým, že na miesto vyslali tri ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a jednu ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci, ktoré pacientov transportovali do iných nemocníc.

Ako spresnila hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová, siedmich pacientov nadýchaných splodinami horenia transportovali do nemocnice v Šaci.

Podľa hovorkyne nemocnice Moniky Kriškovej bol požiar uhasený v krátkom čase, problém spôsobovalo najmä zadymenie. Časť pacientov bola spolu so zdravotníkmi evakuovaná do iných priestorov v rámci UNLP. "Momentálne sú na miestne záchranné zložky, krízový štáb UNLP Košice, polícia. Ubezpečujeme pacientov a ich blízkych a taktiež zamestnancov UNLP, že v súčasnosti je situácia pod kontrolu. Osoby ani majetok v tejto chvíli nie sú ohrozené. Nepríjemnosti v objekte monobloku, ktoré súvisia s následkami po požiari, aktuálne riešime," uviedla.
 

ROBERT FICO REAGUJE NA VÁŽNE ROZHODNUTIE ČESKEJ VLÁDY!
V reakcii na kroky slovenskej diplomacie vo vzťahu k Rusku ukončí Česká republika spoločné zasadnutia kabinetov oboch krajín. Podľa premiéra Fialu "nie je možné skrývať výrazné rozdiely" v kľúčových zahraničnopolitických témach. "Nepovažujeme za... Čítať ďalej
06 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik