VEĽKÁ VEC: BLAHA PORAZIL ESET! (VIDEO)
05 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD) má dnes veľký deň. Podarilo sa mu niečo, v čo veril málokto – vyhral súd so spoločnosťou Eset. Tá na neho ešte v júli 2019 podala žalobu, ešte ako na predsedu parlamentného európskeho výboru.

Eset podal žalobu ešte v lete 2019 a Blaha už v tom čase sľúbil, že sa mieni brániť. V utorok 5. marca 2024 sa na sociálnej sieti Telegram pochválil videom, v ktorom hovorí o svojej výhre nad technologickým gigantom.

Leto 2019

Blaha na svojom facebookovom profile Eset kritizoval a jej majiteľov označoval za oligarchov, ktorí "vlastnia médiá a platia viacerých politikov". O Esete natočil sériu videí, v ktorých tvrdil, že Eset je napojený na americkú tajnú službu.

„Eset sa ma pokúša umlčať, toto je ich predstava o slobode a demokracii," reagoval Blaha na predžalobnú výzvu. Eset po analýze Blahových príspevkov dospel k záveru, že jeho cieľom nebolo objektívne informovať či vecne kritizovať.

„Nebude to prvýkrát, čo liberálni milionári podľahli svojej arogancii a snažili sa eliminovať ľavicových kritikov," konštatoval vtedy Blaha s tým, že sa mieni brániť, pretože nemôžeme oligarchom dovoliť, aby likvidovali demokraciu.

„Ubezpečujem ich, že tento súboj sa im páčiť nebude,“ dodal vtedy Blaha.

Eset podal žalobu na poslanca Smeru Ľuboša Blahu, informuje SME. Blaha im zas na oplátku naložil!
Dôvodom sú statusy a videá, v ktorých Blaha útočí na firmu. Eset ešte v máji poslal Blahovi predžalobnú výzvu. Blaha tvrdil, že firma ho chce umlčať. Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | Peter Králik

Marec 2024

„Dnes konečne súd rozhodol. Vyhral Ľuboš Blaha, prehral Eset,“spokojne sa usmieva podpredseda parlamentu, ktorý hovorí o dobrej správe pre slobodu slova a zlej správe pre oligarchov a tých, ktorí nevedia zniesť kritiku a zbytočne zaťažujú súdy.

„Ja dnes môžem povedať jedno. Rešpektujem rozhodnutie súdu a vždy budem bojovať za pravdu a za slobodu,“dušuje sa Blaha s tým, že jeho milionári nezastrašia.

Najskôr bol donútený zmazať statusy o Esete, o čom Ústavný súd rozhodol, že na to nemali právo. Tak, ako mu vtedy dal za pravdu Ústavný súd, teraz aj prvostupňový súd.

Nie je to len jeho výhra

„Mám právo kritizovať súkromné korporácie, pokiaľ sa miešajú do politiky. Sloboda slova dnes zvíťazila a je to veľké víťazstvo pre vás všetkých, pre Slovákov, ktorých slniečkári kriminalizujú z ich názory,“konštatuje Blaha s tým, že v uplynulých mesiacoch sa zúčastnil dvoch pojednávaní proti technologickému gigantovi. Oplatilo sa.

Poslanec tiež hovorí o veľkom zadosťučinení, veď „eseťáci“ z neho v médiách urobili kriminálnika. On však pozná dôvod, prečo vyhrá zakaždým. „Hovorím pravdu. Slniečkári zase raz dostali na bendžo,“ uzatvára vysmiaty Blaha.

Premiér: Predseda ÚS by mal vyvodiť zodpovednosť a odísť z funkcie
Predseda Ústavného súdu (ÚS) SR Ivan Fiačan by mal vyvodiť zodpovednosť a odstúpiť z funkcie. Na utorkovej tlačovej konferencii to vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na rozhodnutie ÚS o pozastavení účinnosti časti novely trestných... Čítať ďalej
05 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik