Počty novinárky Anky Žitnej ukázali, že odvolať Mikasa nestačí
06 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

V týchto dňoch uplynuli tri roky od momentu, kedy minister zdravotníctva Marek Krajčí a premiér Igor Matovič (obaja OĽaNO) objednali cez 30 miliónov antigénových testov na covid. Mali podľa neho zmeniť celú stratégiu testovania a Anka Žitná na sociálnej sieti pripomína, že tento „špás“ nás vyšiel 140 miliónov eur. Ibaže to neboli testy na domáce použitie. Žitná pripomína, že to boli testy určené pre MOM-ky a nemocnice.

Vtedajší minister zdravotníctva Krajčí 2. marca informoval, že 35 miliónov testov, ktoré obstarala Európska komisia je už na ceste na Slovensko. Žitná pripomína, ako fungovali zasadnutia konzília odborníkov a tiež to, že rozhodnuté ešte nebolo, no testy už sa distribuovali. Poukazuje tiež na horibilné výdavky, ktoré riadenie pandémie prinieslo, nehovoriac o odvrátiteľných úmrtiach, na čo tiež nesmieme zabúdať. Komisia na vyšetrenie manažmentu pandémie už pracuje, zatiaľ na odhalení biznisu zvaného MOM-ky.

Obstarané Európskou komisiou

„Slovensko objednalo 35 miliónov antigénových nazálnych testov určených na samotestovanie. Aktuálne sú už na ceste do krajiny. Minister zdravotníctva Marek Krajčí požiadal Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, aby vydal povolenie práve pre tieto nazálne typy testov na samotestovanie. Obstarávala ich Európska komisia,“ informovalo Ministerstvo zdravotníctva n Facebooku 2. marca 2021.

OBROVSKÁ TRAGÉDIA ZOMREL známy scenárista, režisér a humorista. Nedožil sa ani 61 rokov
Jeho programy všetci milovali. V pondelok navždy odišiel známy režisér a autor mnohých scenárov Stanislav Gurka. Zomrel vo veku iba 60 rokov, onedlho by oslávil narodeniny, informuje Plus7dní. Ako informoval na sociálnej sieti moderátor Rádia... Čítať ďalej
05 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Žitnej počty

„Objavili sa aj otázky, načo nám bolo toľko testov, keď do toho momentu sme na Slovensku použili 14,2 milióna testov. Napríklad Nemecko plánovalo mať mesačnú spotrebu 30 – 45 mil. AG testov. Ale Nemcov je vyše 80 miliónov. Slovákov päť a pol,“ pripomína Anka Žitná.

Novinárka pripomína aj to, ako bolo vedené konzílium odborníkov – Matovič podľa jej informácii „dusil“ odborníkov za stolom, kým neurobili, čo chcel.

„Mimochodom, tie testy sa vyskladňovali už v čase, keď sa ešte oficiálne konzílium radilo o ich zaobstaraní,“ píše Žitná.

Na toto nesmieme zabúdať

„Na toto pandemické šialenstvo a rozhadzovanie stoviek miliónov na nezmyselné testovacie manévre, na vylievanie peňazí zo štátnej kasy na nákupy testov, neskôr vakcín (za ktoré teraz platíme druhýkrát, lebo ich po exspirácii treba zlikvidovať), na milióny určené na štátne lotérie či odmeny za očkovanie netreba zabúdať,“ upozorňuje Žitná s tým, že nesmieme zabudnúť ani na dvadsaťtisíc obetí riadenia pandémie.

„Ľudia, čo to majú na svedomí, by sa mali zodpovedať a niesť trestnoprávne dôsledky svojho konania. Odvolať hlavného hygienika naozaj nestačí,“ uzatvára Žitná.

Peter Kotlár: Na každého príde, zoznam MOMiek už majú príslušné orgány (GALÉRIA)
TV Markíza od začiatku týždňa tvrdí, že komisia, ktorú vedie vládny splnomocnenec na vyšetrenie manažmentu covidu na Slovensku Peter Kotlár (SNS), nemá k dispozícii dáta, pretože sú zmazané. Kotlár hovorí, že je to omyl – dáta majú, dokonca... Čítať ďalej
24 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vládny splnomocnenec pracuje

Žitná vo svojom statuse pripomenula začiatok MOM-iek – mobiných odberových miest, čo bol podľa vládneho splnomocnenca pre vyšetrenie manažmentu pandémie, poslanca Petra Kotlára (SNS) výnosný biznis. Ten nedávno upozornil aj na fakt, že existuje aj súhrnný zoznam MOM-iek, ktorý práve prechádza kontrolami. Sľubuje, že dôjde na každého.

„Je ich veľmi veľa, ale na nikoho nezabudneme,“ avizuje splnomocnenec vlády s tým, že zoznam odovzdal kontrolným úrady štátu.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik