OBROVSKÁ TRAGÉDIA ZOMREL známy scenárista, režisér a humorista. Nedožil sa ani 61 rokov
05 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Jeho programy všetci milovali. V pondelok navždy odišiel známy režisér a autor mnohých scenárov Stanislav Gurka. Zomrel vo veku iba 60 rokov, onedlho by oslávil narodeniny, informuje Plus7dní.

Ako informoval na sociálnej sieti moderátor Rádia Regina Martina Jurča, zomrel režisér a scenárista mnohých nielen rozhlasových zábavných relácií Stanislav Gurka. "Bol aj členom tvorivého tímu Redakcie zábavy bratislavského rozhlasu,“ zdôraznil Jurčo. Potvrdili to aj zdroje z televízneho prostredia.

Z rozhlasovej zábavy prešiel aj do televízneho priestoru už nielen ako scenárista, ale aj ako režisér zábavných programov. V minulosti tvoril pár aj s moderátorkou Anetou Pariškovou (50). Stano Gurka bol rozvedený, mal jedného syna Michala.

Aneta Parišková, Stanislav Gurka, foto: FB/MJ

Stanislav Gurka sa narodil 20. 3. 1963 v Bratislave, vyrastal v Karlovej Vsi. S jeho menom sa spája predovšetkým televízny humor a politická satira. Podpísal sa pod seriály Priateľky, či relácie Vox Papuli, O 3 štart, Erotikon či Retroscope. Bol scenáritom televízneho filmu Lákavé stredisko rýchleho vytriezvenia či videofilmu Doloroso o živote mladého Beethovena.

Stano Gurka spolupracoval s humoristami Štefanom Skrúcaným, Miroslavom Nogom, Rasťom Piškom či Zuzanou Tlučkovou. Práve so spomínanými hercami zažil časy svojej najväčšej slávy.

Stano Gurka, zdroj: screen archív RTVS

RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí režiséra a scenáristu Stana Gurku. Jeho osobnosť si televízia pripomenie na Dvojke v utorok o 10.00 televíznou komédiou Druhý komediant. V pôvodnej televíznej satire o novodobých komediantoch, ktorú podľa scenára Stana Gurku režíroval Ivan Krajíček, si zahrali Zuzana Tlučková, Miro Noga, Štefan Skrúcaný, Oldo Hlaváček, Zora Kolínska a Slavo Zahradník.

Adam Lučanský: V prípade otcovej smrti chystám prekvapenie, Kolíková nebude nadšená
Diskusia na palete s poslancom NR SR za SNS Adam Lučanským. V úvode objasňuje motívy svojho vstupu do politiky, medzi ktorými dominuje snaha o objektívne vyšetrenie smrti jeho otca, generála Milana Lučanského. Ako ironicky povedal, do politiky... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik