Na Slovensku už nemajú na ružiach ustlané? Globsec Forum sa bude tento rok konať v Prahe
05 | 03 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Globsec Forum sa tento rok bude konať v Prahe od 30. augusta do 1. septembra. Rozhodnutie zrealizovať podujatie v Českej republike je podľa organizátorov výsledkom dlhodobej snahy Globsecu o posilnenie stredoeurópskej identity značky a tiež diverzifikáciu aktivít naprieč strednou Európou. TASR o tom informovala Henrieta Kunová z Globsecu.

"Rozhodnutie uskutočniť tento rok Globsec Forum 2024 v Prahe je symbolickým krokom smerom k intenzívnejšej regionálnej spolupráci. Bohatá história a strategický význam Prahy z nej robia ideálne miesto na podporu medzinárodného dialógu a šírenie konštruktívneho hlasu strednej Európy," povedal prezident a zakladateľ Globsecu Róbert Vass. Ocenil tiež záštitu českého prezidenta Petra Pavla, ktorá podľa Vassa podčiarkuje dôležitosť medzinárodnej spolupráce.

Český prezident považuje Globsec za významnú medzinárodnú konferenciu, ktorá prispieva ku kultivácii dialógu o otázkach zahraničnej a bezpečnostnej politiky.

Jedným z podnetov rozhodnutia je podľa organizátorov zvýšený globálny záujem o podujatie. Poukazujú aj na dôležitosť roku 2024 z medzinárodnopolitického hľadiska. Globsec Forum chce byť podľa Vassa platformou pre konštruktívny dialóg v rámci transatlantickej komunity, ale aj s ďalšími partnermi z rôznych častí sveta.

KORČOK VYSKAKUJE AKO EPILEPTICKÁ ČIVAVA, EŠTE HORŠIE JE NA TOM PSYCHOPAT NAĎ!
Žasnem, k akým prízemnostiam je schopná znížiť sa opozícia na čele s Ivanom Korčokom a jeho volebným štábom Zomri. Korčok vyskakuje ako epileptická čivava, ešte horšie sa správa mimoparlamentný psychopat Jaroslav Naď. Opozícia nielen... Čítať ďalej
05 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

"Medzinárodná bezpečnostná situácia je bezprecedentná. Stabilita svetového poriadku bola zásadne podkopaná a bude ďalej testovaná na viacerých frontoch. Na Ukrajine, na blízkom východe a iných častiach sveta," skonštatoval. Pripomenul aj 75. výročie vzniku NATO a 20. výročie rozšírenia NATO a EÚ, tretí rok vojny na Ukrajine, americké prezidentské voľby a európske parlamentné voľby.

Podľa Vassa má Globsec "ambíciu byť stredoeurópska organizácia s globálnymi dosahom, nie lokálna organizácia s regionálnym dosahom". Centrála organizácie naďalej ostáva v Bratislave. Na Slovensku plánuje naďalej rozvíjať konferenciu Tatra Summit. Zároveň bude v SR posilňovať aktivity, ktoré sú zamerané na ekonomický rozvoj, investície, inovácie a budúcnosť Európy. Taktiež bude pokračovať v ďalších projektoch a programoch, ktoré dlhodobo rieši.

"Globsec je úspešnou a hrdou Slovenskou značkou Made in Slovakia, ktorá prerástla rozmery Slovenska a strednej Európy a pokiaľ chce mať globálnu ambíciu, musí naďalej posilniť svoju stredoeurópsku dimenziu. Preto svoje aktivity v strednej Európe diverzifikujeme," dodal Vass.

KOMPLETNE POMÝLENÝ! Sibyla zo Šimečku juniora určite nebude
Podľa Michala Šimečku (PS) je Fico nervózny a vďaka parlamentným obštrukciám a protestom prehral. Aj o tom písal na sociálnej sieti hodnotiac rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) vo veci novely Trestného zákona. Predseda poslaneckého klubu Smeru-SSD... Čítať ďalej
05 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik