Hlas ľudu: Ja som Korčok, kto je viac?
05 | 03 | 2024 I Mária Škultétyová

Áno, stretol som sa s Lavrovom. Stretol som sa s týmto mužom, lebo sa s ním stretávali všetci ministri zahraničia EÚ a NATO. A bol som na to hrdý. Veď si všimnite moju tvár, môj úsmev hovorí za všetko. Ale časy sa menia, priatelia! Dnes už na tento obrázok hrdý nie som. Dnes musím svojim odporcom vysvetľovať, prečo tá fotka. Nech ma ospravedlní fakt, že Lavrov vtedy ešte nemal paprče od krvi. Že som sa s ním stretol, aby som mu povedal, že anexiu Krymu a zmenu hraníc nikdy neuznáme.

Vytiahli ste túto fotku, aby ste ma skompromitovali

To si myslíš ty, Ivanko! Ibaže ľudia si myslia, že ju treba vycapiť na bilbordy. A rozvešať po celom Slovensku. Nech všetci vidia aj tvoju druhú tvár. Nech sa včas spamätajú, aby za prezidenta nevolili Čaputku v gatiach. Len to, preboha, nie! Darmo sa vyhováraš, že tvoje stretnutie s Lavrovom malo iné pozadie. Darmo hovoríš, že ty na rozdiel od Blanára si sa s ním stretol za dramaticky odlišných okolností. Že  ty si nezradil nikoho, ako to teraz urobil on. Lebo keď dvaja robia to isté, nie je to to isté.

Veru nie, Ivanuška, máš pravdu! Tak sa teda na to pozrime

Ty si veľmi tvárny človek. Ty si plastelína. Hovorí sa tomu človek bez chrbtovej kosti. Formuješ sa podľa potreby. Slúžil si piatim vládam. To hocikto nedokáže. Ako pes si nosil tašku Mečiarovi,  Dzurindovi, Ficovi, ba aj Matovičovi aj Hegerovi. Držal si sa starej pravdy : aký kroj, tak sa stroj. Ty si sa teda strojil parádne. Obliekol si  sa do každého. Aj si tancoval, ako ti pánkovia pískali. Cítil si sa pohodlne. Aj v tom Ficovom. Aj jemu si  poslušne aportoval. A teraz mu nevieš prísť ani na meno.  

Keby bol premiérom hoci aj Judáš Iškariotský, ty by si aj tomu slúžil. Ty by si aj Krista zradil. Ako Judáš. Taký si ty človek!

A minister Blanár? Ten neprezlieka kroje. Slúži jednému pánovi, ktorý robí politiku na všetky svetové strany. Aj na tú východnú, kam ty chrlíš len oheň a síru.

Nastraž uši, Ivanko,  a počúvaj, čo minister hovorí

„Bez komunikácie sa nedá nájsť diplomatické riešenie kríz a bez hľadania diplomatických riešení sa žiadne vojny neskončia. Preto som sa stretol so Sergejom Lavrovom, ruským ministrom zahraničných vecí. Na stretnutí, ktoré sa uskutočnilo na jeho žiadosť, som informoval o postoji vlády SR, že rusko-ukrajinský konflikt nemá vojenské riešenie. Rovnako som ho informoval, že Slovensko jednoznačne odmietlo Macronov návrh a nepošle na ukrajinské územie žiadneho slovenského vojaka.

Informoval som ho o pozícii vlády Slovenskej republiky postavenej na rešpektovaní základných princípov medzinárodného práva, ako je územná celistvosť a suverenita členských krajín, ukotvených v Charte OSN. Apeloval som na čo najskoršie obnovenie mierových rokovaní medzi stranami konfliktu a ukončenie bojov.

Zdôraznil som, že to, čo sa stalo na Ukrajine, sa nikdy nemalo stať, a zároveň, že sme proti vytváraniu akejkoľvek železnej opony medzi Ruskom a Európskou úniou. Musia sa hľadať také riešenia, ktoré budú garantovať bezpečnosť a mier.“

No, Ivanuška, povedz, kohože to zradil minister Blanár?

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Šimečka, kto tu šíri proruské naratívy?
Bľačíte o vojne, o zabíjaní. Nenávidíte tých, čo podporujú mier. Európa a svet je na pokraji tretej vojny. Preto sa každá snaha dosiahnuť mier počíta. Ibaže podľa vás to, čo robia v Smere, nevedie k mieru. O mieri vraj len hovoria, ale ich činy... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.