Gedra: Sulík dnes ukázal, že nie je expert, ale klamár a to horší, ako Matovič
05 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Exminister hospodárstva Richard Sulík (SaS)  vo svojom vyhlásení viní Smer z tunelovania peňazí na obnovu kúpeľov Sliač. Dostal studenú sprchu priamo z Úradu vlády. Bolo mu treba?

Sulík hovoril najmä o tom, čo sa dialo za predchádzajúcich vlád na čele so Smerom. Pripomenul, že v roku 2012 sa členom prezídia Fondu národného majetku (dnes MH Manažmentu) stal nominant Smeru Juraj Gedra, ktorý je dnes vedúcim úradu vlády.

Gedra to Sulíkovi spočítal: "Tak poďme k tým faktom pán Sulík"

"Pán Sulík akošto politický stroskotanec, ktorý rozbil tri vlády a jediné čo po ňom v politike ostalo, je seriál s geissenovcami a vypitý bar v Dubaji, sa dnes rozhodol, že ma ide pošpiniť úbohými a hlúpymi klamstvami z udalosti z pred desiatich rokov, " začal hneď v úvode vedúci Úradu vlády J. Gedra.

"Žiadnu zmluvu som nevypovedal. Žiadnu novú zmluvu som nepodpísal.  Spomínanú advokátsku kanceláriu vybrala externá spoločnosť a nebola len na vyhlásení rozsudku, ale vec riadne zastupovala a nad tisíckami strán strávila tisícky hodín, ale hlavne pán Sulík, vyhrala súdny spor v prospech štátu za viac ako 80 mil. eur. Vraj takéto konanie napĺňa niekoľko paragrafov. Ale celá záležitosť bola za posledných 10 rokov niekoľkokrát preverená, Národnou kriminálnou agentúrou, generálnou prokuratúrou, úradom pre verejné obstarávanie, najvyšším kontrolným úradom a aj slovenskou advokátskou komorou, a hlavne ani po 3,5 ročnom najhrubšom zneužívaní trestného práva Matovičom, Lipšicom a Sulíkom nie som obvinený a nebol ani len vypovedať. Toľko k tým vašim faktom pán Sulík," povedal Gedra a napadlo mu podať trestné oznámenie za tie kriminálne lži. "Ale ruku na srdce pán Sulík je už politický hasbeen, ktorý už bol," doplnil.

Pre Gedru je však oveľa dôležitejšie, že v čase keď pracoval na fonde národného majetku a následne v spoločnosti v MH manažment vyhrali v prospech štátu súdne spory za viac ako 800 mil. eur. Podľa jeho tvrdení ho to naučilo jedno, že v súdnych sporoch bič plieska na konci a rovnaké platí aj v živote. V závere len zaklincoval a potvrdil, že "to o čo sa dnes pokúsil pán Sulík je len úbohý pokus prekryť smutný koniec svojej vlastnej politickej kariéry."

Kaliňák parádne upratal Valáška: KEĎ STE BOLI VO VLÁDE, POVLÁČILI VÁS PO ZEMI AKO ŠPINAVÉ HANDRY! (VIDEO)
Hranice politických debát sa posúvajú. Niekedy už je to naozaj tenká čiara a divák by sa ľaho mohol stať svedkom aj iného, ako slovného súboja. Takejto debate sa nevyhli ani Tomáš Valášek, nominant za bývalé OľaNO a Robert Kaliňák (SMER – SSD). ... Čítať ďalej
05 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik