AKTUÁLNE Kajúcnikovi Makóovi IDE PO KRKU NAKA! Hrozí mu 15 rokov
05 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Keď sa povie meno Ľudovít Makó, snáď každý občan Slovenska vie, že ide o jedného z multikajúcnikov, ktorí v snahe znížiť si vlastný trest „udá“, na koho mu ukážu. Portál Startitup informuje, že NAKA Makóa obvinila z prijímania úplatkov, ku ktorým sa nepriznal. Malo ísť o sumy so štyrmi nulami.

Karta sa obrátila, Makó je obvinený

Podľa informácií z portálu Startitup má isť o dvanásť korupčných skutkov, ktoré mal spáchať ako riaditeľ Kriminálneho úradu Finančnej správy. Nejde pritom o žiadne drobné, ale o desiatky tisíc eur. Usvedčený bol Petrom Petrovom, ktorý mal Makóa podplácať.

Spoluobvinený

Peter Petrov je preto spoločne s Makóom obvinený. S nimi „v tom lietajú“ aj majiteľ bezpečnostnej služby Roman Sláma a Matej Zeman prezývaný Zemák. O skutkoch, pre ktoré Makóa a ďalších teraz obvinili, vypovedal Peter Petrov ešte v roku 2020, informuje Startitup.

Uznesenie o vznesení obvinenia hovorí, že Makó je stíhaný za pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v treťom odseku. Ten spáchal ako verejný činiteľ a hrozí mu desať až pätnásť rokov väzenia.

Ešte v r. 2015...

Ako riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy na jeseň 2015 podľa vyšetrovateľa žiadal od Petra Petrova „paušálnu mesačnú platbu vo výške 5-tisíc eur a od mesiaca máj alebo jún 2016 vo výške 7-tisíc eur, ktorá mu bola následne v období od jesene 2015 až do decembra 2016 ako úplatok v hotovosti od Petra Petrova pravidelne na začiatku každého mesiaca vyplácaná“, píše vyšetrovateľa v uznesení o vznesení obvinenia. Peniaze mal Peter Petrov odovzdávať Makóovi cez sprostredkovateľa, uvádza Startitup s tým, že podrobne popisuje osem podobných skutkov.

KOMPLETNE POMÝLENÝ! Sibyla zo Šimečku juniora určite nebude
Podľa Michala Šimečku (PS) je Fico nervózny a vďaka parlamentným obštrukciám a protestom prehral. Aj o tom písal na sociálnej sieti hodnotiac rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) vo veci novely Trestného zákona. Predseda poslaneckého klubu Smeru-SSD... Čítať ďalej
05 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik