VAROVANIE Päť vykradnutých bytov za TRI DNI! TU si dajte pozor
04 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Zlodeji sa činia! Vieme však, aké techniky používajú. Vykradnutých bytov a domov v Bratislavskom kraji pribúda. Kým pred dvomi rokmi o takomto čase zaznamenali 11 vlámaní, vlani ich bolo 13 a teraz už 16. Zlodeji dokonca nedávno vykradli päť bytov a domov v priebehu troch dní. Polícia vyzýva na ostražitosť.

Ako informuje portál spravy.rtvs.sk, zvýšený počet vlámaní zaznamenali policajti v Lamači, v Ružinove, v Stupave a v Ivanke pri Dunaji.

„V prípade Okresného riaditeľstva Bratislava IV policajti objasňujú dva trestné činy krádeží, ktoré sa stali na rovnakej ulici, a to Studenohorskej v rovnakom bytovom dome, len na inom poschodí. Tu si páchatelia vybrali byty, v ktorých sa dlhšiu dobu nik nenachádzal,“ spresnila hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Silvia Šimková.

Zlodeji v priebehu posledného mesiaca ukradli z bytov veci za viac ako 27-tisíc eur. Polícia preto vyzýva obyvateľov Bratislavského kraja, aby sa mali na pozore a všímali si ľudí v okolí.

Zlodeji sú veľmi vynaliezaví, no pomáha im aj to, že ľudia sú málo všímaví, často ani nevedia, kto sú ich susedia.

„Nenápadne stojí pred dverami, čaká, kedy niekto ide dovnútra alebo von. Pokiaľ sa ľudia nepoznajú, ľudia si nevšímajú svoje okolie, nezdravia sa dobrý deň, tak sa tí ľudia dostanú popri nevšímavých ľuďoch dovnútra,“ povedal Peter Grečko z o. z. Bezpečné bývanie.

AKTUÁLNE Veľká policajná RAZIA v nemocnici! KUKLÁČI zadržali lekára
V Snine od rána prebieha veľká policajná razia. Podľa informácií TV JOJ zásah prebehol aj v nemocnici. Zadržali jedného z lekárov a aktuálne v jeho byte robia domovú prehliadku. Ako uvázda portál, má ísť o drogovú trestnú činnosť. V pondelok 4.... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik