Slovensko vďaka naďovcom VISÍ NA CUDZEJ ŠNÚRKE OD GATÍ
05 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Bezradnosť, bezmocnosť, stratu akejkoľvek schopnosti brániť sa označil generál Jozef Viktorín (hnutie Republika) jednou vetou: „Hovorí sa tomu visieť na šnúrke od gatí niekoho iného.“ Takéto konštatovanie si zaslúži už len capnutie rukami k bokom a výraz poľutovniahodného šaša. Čo už, makaróni vzali rozum do hrsti a nechali nás "na holičkách". Naďovci rozdali všetko čo sme mali a teraz sa zo Slovenska stal sám vojak v poli.

„Rozhodnutie Talianska o stiahnutí taktického systému SAMO/T Mamba (ide o systém protivzdušnej obrany stredného doletu) k plneniu iných úloh a v inom priestore, toto moje tvrdenie absolútne podporuje,“ konštatuje generál Viktorín. A ako generál asi dobre vie, čo hovorí.

O tom, čo kedysi Jarko Naď hovoril všade ako o dezinformácii sa ukázalo, že je holou a nepeknou pravdou. Ako Naď sám. Jeho nesvojprávne Ministerstvo obrany (a to nesvojprávne po všetkých stránkach) darovalo a predalo všetko, čo Slovensku zaručovalo vlastné riadenie obrany a bezpečnosti nášho štátu. Na to sa nedá pozerať inak, ako na vlastizradu, či konanie proti záujmom svojho štátu a jeho obyvateľov.

Dôvod? Ten by chcel poznať aj Jozef Viktorín

„Prečo?“ pýta sa ostrieľaný generál. „Pretože situácia dnes je taká, že jednoducho nemáme nič. Nebo nám chránia Česi, Poliaci a Maďari. Fakt to vzbudzuje národnú hrdosť... Povedzme si úprimne, je to taká ochrana, len na vyvolanie pocitu „bezpečnosti“ v hlavách občanov Slovenska. Je to len čistý populistický krok bývalého ministra obrany,“ dáva vec na pravú mieru Jozef Viktorín. Je však každému jasné, že Jaro Naď, trpiaci neopodstatneným sebavedomím si bude húsť to večné svoje. A ešte stále sa nájde pár indivíduí, ktoré budú pritakať.

Oprávnene sa vynára otázka: “Môžeme sa cítiť bezpečne?”

„Takýchto psích kúskov urobil Naď veľmi veľa,“ konštatuje Viktorín. „Pýtate sa prečo to robil? Je na to ľahká odpoveď. Poslúchal iných a ako verný psík plnil, doslova na počkanie, ich priania. Jednoducho ho Slovenská republika, jej záujmy a záujmy občanov ani trochu nezaujímala a ani nezaujíma. Veď sa na neho pozrite - dezertoval do Čiech, kde sa hrá na poradcu. …a tam už tiež zisťujú postupne, čo je zač.

Generál Viktorín verí v ráznu odpoveď vlády.

„Zreteľne deklarujem, že nedočkavo očakávam, ako sa k tomuto všetkému postaví nový minister obrany a aj celá nová vláda. Očakávam jasné kroky na vyvodenie zodpovednosti a tiež  verejné informovanie, ako sa toto celé bude riešiť. Osobne po takýchto „jóbovkách“ začínam mať skeptický postoj k našej bezpečnosti. A to nehovorím o ochrane objektov strategickej infraštruktúry. Potvrdzuje sa, že vždy sa musíme spoliehať sami na seba a nie tŕpnuc vystrašene čakať, kto nám láskavo pomôže,“ trpko konštatuje Viktorín.

ČESI PÍŠU: Skrachovanec zo Slovenska (Naď) radí Čechom
Na Slovensku rezonujú slová bývalého ministra zahraničných vecí a lídra kandidátnej listiny SOCDEM a budúcich kandidátov do Európskeho parlamentu Ľubomíra Zaorálka na adresu bývalého ministra obrany SR Jaroslava Naďa, ktorý je od novembra minulého... Čítať ďalej
03 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Talianske rozhodnutie podľa Viktorína jasne potvrdzuje, že celé obdobie šafárenia Naďa na rezorte sa musí prešetriť a to so všetkým, čo k tomu patrí. Občania majú právo na odpovede a očakávajú ich. Viktorín rovnako. Povestná hranica odpustiteľného je podľa neho významne a viacnásobne prekročená. Vrchný veliteľ, hoci má naozaj veľa práce, by mal k tejto situácii zaujať jednoznačné a rázne stanovisko.  

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik