SLOVÁCI KRITIZUJÚ RTVS! TOTO im vadí! (VIDEO)
04 | 03 | 2024 I Dušan Janek

RTVS sa dostala pod drobnohľad slovenského diváka kvôli výčinom jej „objektívnych, nestranných a predovšetkým vzdelaných“ moderátorov a spravodajcov. Veď tvrdenie, že Moldavsko patrí medzi pobaltské štáty, ako to vyriekla Marta Jančkárová sa len tak nevidí... Niekedy je však tento drobnohľad príliš preexponovaný. Na pretras totiž prišiel imidž moderátora Petra „Explo“ Altofa. Jeho relácia, kde sa pristupuje k vzdelaniu v oblasti vedy zábavne nezostala nepovšimnutá zo strany niektorých divákov.

Majster N im nevadil, potetovaný youtuber je už priveľa. Je síce zaujímavé, že k vede pristupuje „Explo“ trocha netradične. Na program, ktorý beží na RTVS raz do týždňa a trvá osem minút si našli čas aj tí, ktorí radšej podpichujú, ako sa nechajú poučiť. Novinka pod názvom Superveda má prebudiť v deťoch záujem o vedu.

Jeden čihi, druhý hota. Komu vyhovieš...

Na jednej strane je fajn, keď deti pritiahnete k vede zábavnou formou, druhý si však predstavujú, aby boli dodržané aj isté pravidlá rigidnej etikety. Možno namaľované nechty nie sú príliš prijateľné, ale tetovanie? Pavol Gašpar, kandidát na šéfa SIS má kerku na oboch ramenách, dnes už taká samozrejmosť nie je tým, za čo by sa mali upaľovať moderátori.

Podozrievať niekoho z príslušnosti k politickému hnutiu kvôli maličkostiam... To sme tu už mali. Všetka česť, ale iný vkus nie je dostatočným dôvodom, aby sme niekoho odsudzovali. Kto by sa chcel vzdelávať a baviť naraz, ak by učil deti o empirických vedách na televíznych obrazovkách Profesor Indigo?

Komentáre, komentáre, komentáre...

Na komentáre, ktoré RTVS televíziu kritizujú práve kvôli imidžu „Expla“ netreba dlho čakať. Sú totiž aj takí ľudia, ktorým nikdy ničím a nijako nevyhovieš. Často ich píšu znudení a znechutení ľudia.  Mnohí však tvrdia, že kým nezachádza moderátor do extrémov komentármi či narážkami so sexuálnym podtónom alebo priamo vulgarizmami, nemá takéto osočovanie, spôsobom rovnako osočujúcim, miesto.

Malomeštiactvo, pokrytectvo a podozrievavosť strieda ľahostajnosť. Kde sú hranice?

„Ja ako občan Slovenskej republiky žiadam zastaviť takéto programy na STV!!! Youtuber potetovaný s nalakovanými nechtami ide robiť „supervedu“ pre deti!!! Bez vzdelania, ale s výzorom feťáka!!! Podporovateľ a propagátor PS , ktorý robí politiku!!! Kto ho tam dosadil? Koľko stojí jedna časť ???“ pýta sa jeden z komentujúcich. Viacerí ľudia mu vysvetľujú, že doba sa zmenila a tetovanie dnes neurčuje, kto je ako úspešný, múdry či vzdelaný.

„Mojim deťom je jedno aj keby bol ružový. Hlavné je čo ich naučí vo vede. Ešte že nemáme dobu, kde nám ľudia ako vy rozkazovali, čo si mame obliekať ako sa správať, ešte aj na akú školu môžeme ísť. Vypnite sú televízor a nepozerajte to keď sa vám ti nepáči. Ja to svojim deťom rada pustím,“ píše jedna z diváčok, ktorú zrejme zaujíma viac tetovanie ako vzdelanie, hoci práve na jeho výšku si sťažuje.

Popularizovaním vedy robí „Explo“ záslužnú činnosť?

„Explo je úžasný chalan , ktorý dáva naozaj skvelý príklad mnohým mladým ľudom. Je snaživý, kreatívny, neustále sa vzdeláva. Podporuje umenie, vytvára hodnoty v našej spoločnosti. Majú naozaj ukážkové vzťahy v rodine. Je to doslova dieťa, na ktoré môžu byt rodičia hrdí. A Slovač tu rieši, či má kerky alebo nalakované nechty,“ dopĺňa ďalšia komentujúca.

Ministerku kultúry BOMBARDUJÚ Slováci: RIEŠTE KONEČNE RTVS! (VIDEO)
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS) registruje podnety, ktoré sa týkajú RTVS. Na úvod svojho vyhlásenia konštatuje, že RTVS si už dlhší čas neplní svoju verejnoprávnu funkciu, nie je nestrannou inštitúciou a divákom a poslucháčom... Čítať ďalej
02 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Moderátor relácie je úspešný youtuber a dnes aj podnikateľ. Napísal tiež knihu básní, otvoril si aj svoju vlastnú gastro prevádzku. Písali o ňom takmer všetky slovenské médiá, patrí medzi TOP najsledovanejších Slovákov. Forbes ho zaradil do svojho rebríčka 30 pod 30, kde každoročne uverejňujú 30 úspešných Slovákov a Sloveniek pod 30 rokov.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik