Reakcia ministerstva vnútra na incident u prezidentky
04 | 03 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

V pondelok (4.3.) sme vás informovali o  25-ročnej žene, ktorá v pondelok v noci preliezla oplotenie a pohybovala sa po pozemku rodinného domu prezidentky Zuzany Čaputovej v Pezinku. Okamžite zasiahla ochranka, ktorá ženu spacifikovala.

Vyjadrenie ministerstva

Úrad pre ochranu ústavných činiteľov (ÚOÚČ) a diplomatických misií rezortu vnútra nezlyhal ani nepochybil pri ochrane domu prezidentky Zuzany Čaputovej. Pre TASR to uviedol tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Môžeme potvrdiť, že túto noc došlo k spomínanému incidentu a policajti ÚOÚČ a diplomatických misií MV SR zaistili narušiteľku ihneď po preskočení plotu v areáli pred domom prezidentky. Ona ani jej dcéry neboli ohrozené ani neprišli do kontaktu s uvedenou osobou," priblížil rezort. MV sa viac k udalosti z bezpečnostných a taktických dôvodov nemôže vyjadrovať.

Zároveň poukázalo na to, že aj pre takéto incidenty je dôležité, aby mali traja najvyšší ústavní činitelia pridelené štátne rezidencie, ktoré by zabezpečovali adekvátnu úroveň ochrany.

Neznáma žena v nočných hodinách preskočila plot a dostala sa na pozemok domu, v ktorom býva prezidentka. Ochranka okamžite zasiahla a ženu spacifikovala. Čaputová aj jej rodina sú v poriadku.

AKTUALIZOVANÉ Incident v dome prezidentky Čaputovej. Čo sa stalo?
Ľuďom už zrejme dochádza trpezlivosť. Neznáma žena sa totiž v nočných hodinách vlámala na dvor prezidentky Zuzany Čaputovej. Aktualizované Polícia zadržala 25-ročnú ženu, ktorá v pondelok v noci preliezla oplotenie a pohybovala sa po pozemku... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik