Ospravedlnenie pánovi doc. MUDr. Petrovi Sabakovi, PhD.
04 | 03 | 2024 I šéfredaktor

Zverejnením článku na https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/21/bukovsky-nasa-vlada-a-vedci-sposobili-tisice-umrti-na-slovensku-pretoze-ignorovali-vedecke-fakty/ dňa 21.05.2021 pod názvom: Bukovský: Naša vláda a vedci spôsobili tisíce úmrtí na Slovensku, pretože ignorovali vedecké fakty, v ktorom bolo uvedené:

,,Ide o vedecké potvrdenie teórie o obrovskom význame vitamínu D pri liečbe Covidu a záchrane životov. To, na čo lekár Bukovský upozorňoval už od jari 2020 a podkladal čiastkovými štúdiami, je dnes už dokázaným faktom, potvrdeným z obrovskej štúdie v Andalúzii.“

Na základe dostupných informácií, robí MUDr. Igor Bukovský následný a rázny uzáver: ,,Za tisíce zbytočných úmrtí ľudí na a s covidom – 19 sú zodpovední hlavne, avšak nielen, títo ľudia: prof. MUDr. Krčméry DrSc., MUDr. Krajčí, Mgr. Matovič, Mgr. MUDr. Mikas PhD., Prof. MUDr. Jarčuška PhD., Doc. MUDr. Bražinová PhD., Prof. MUDr. Krištúfková PhD., Prof. MUDr. Hudečková PhD., MUDr. Visolajský, MUDr. Sabaka PhD.”

„Nič z toho, čo bolo potrebné urobiť a k čomu sme mali dostatok informácií a dostatok presvedčivých dôvodov, sa v potrebnom rozsahu a v potrebnej forme nevyužilo v systémovej prevencii ani v preventívnej liečbe,“ zhrnul Bukovský. Je presvedčený, že na začiatku spomínaní ľudia – členovia vlády a slovenskí vedci, „ktorí sú zodpovední za navrhované a realizované opatrenia; a najmä tí z nich, ktorí majú medicínske vzdelanie, sú z dôvodu zanedbania a nevyužitia dôležitých informácií, spoluzodpovední za zbytočné tisícky úmrtí na Covid 19 a s Covidom.“

„A toto by sme nemali zabudnúť,“ dodal Bukovský na záver, ktorý video nakrútil v podstate ako dôkazový materiál pre budúcnosť, keď sa raz začnú vyvodzovať dôsledky.

ktoré obsahovali nepravdivé a difamujúce informácie o osobe doc. MUDr. Petra Sabaku, PhD., sme vážnym spôsobom zasiahli do práva na ochranu osobnosti pána doc. MUDr. Petra Sabaku, PhD, a preto sa za ich uverejnenie pánovi doc. MUDr. Petrovi Sabakovi, PhD. verejne ospravedlňujeme.