Aktivisti VYLIEZLI na budovu ministerstva. Nechali tam odkaz
04 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Aktivisti z Greenpeace Slovensko majú za sebou tajnú akciu. Jej cieľom bola budova ministerstva životného prostredia.

Aktivisti z Greenpeace Slovensko vykonali v pondelok (4. marca) tajnú akciu pred Ministerstvom životného prostredia SR.

Prekryli názov rezortu

Pomocou rebríkov vyliezli na budovu ministerstva a jeho názov prekryli veľkým čiernym transparentom s nápisom „Ministerstvo ničenia životného prostredia“.

Pred vstupom do budovy umiestnili makety spílených stromov. „Aktivistky a aktivisti Greenpeace Slovensko tak opäť zareagovali na kroky šéfa rezortu Tomáša Tarabu a jeho štátnych tajomníkov. Tí podľa environmentalistov systematicky pokračujú v znižovaní štandardov ochrany prírody,“ píše organizácia.

Čo im prekáža?

“Každý týždeň nový zlý nápad. Sme svedkami neustálych útokov na environmentálny mimovládny sektor, škandalóznych návrhov noviel zákonov ako napríklad novela zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie (EIA) či Koncepcia vodnej politiky, či šialených plánov výstavby spaľovní odpadu. Je skutočne absurdné, že v súčasnej dobe riadia ministerstvo životného prostredia ľudia, ktorým je príroda úplne ukradnutá,” povedala riaditeľka Greenpeace Slovensko Katarína Juríková.

Zdroj: @all via tasr
Taraba: Škodia a v prieskumoch padajú, "ako kabele"

Opozícia robí všetko možné, aby zaujala voliča. Demonštruje na námestiach, organizuje tlačové besedy, usilujú sa aj jej priaznivo naklonené médiá, no volič hovorí v prieskumoch jasne. Koalícia Smer-SSD,Hlas-SD a SNS by v prípade, že by sa voľby konali vo februári získala 82 hlasov. Na prieskum pre TV Markíza reaguje aj minister životného prostredia, Tomáš Taraba (SNS/Život-NS).

Prieskum hovorí jasne, koalícia stále posilňuje svoje pozície u voličov. Tomáš Taraba konštatuje, že pre opozíciu je to „na uterák“ – nepomáhajú jej ani jej hysterické počiny ako na domácej, tak aj na európskej pôde.

Februárové čísla

Na základe prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 39 kresiel, PS 35 kresiel a Hlas-SD 32 kresiel. S 12 poslancami by v NR SR bola SaS, po 11 kresiel by mali SNS a KDH. Desať kresiel by získala Aliancia, hovorí prieskum agentúry Focus pre reláciu televízie Markíza Na telo.

PRIESKUM! KOALÍCIA SILNEJŠIA, AKO NIKDY PREDTÝM! PS PADÁ
Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali vo februári, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov. Druhé v poradí by skončilo Progresívne Slovensko (PS) s 18,9 percenta hlasov, po ňom nasleduje Hlas-SD, ktorý by získal 17,2... Čítať ďalej
03 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

82 mandátov

„Je to už druhý prieskum, ktorý nameral posilnenie podpory vládnej koalícii. Dnes keby sa konali voľby mali by sme 82 mandátov a nie 79. Ten predtým nám dával takmer ústavnú väčšinu,“ pripomína Taraba.

Nechcú začať normálne pracovať?

„Toto je pre opozíciu na uterák. Robia tu hysterický krik po uliciach od prvého dňa keď vláde nedali ani obligatórnych 100 dní pokoja na to, aby sme sa zorientovali v správe finančne rozloženého štátu,“ podotýka Taraba s tým, že Slovensko má po ich vláde najväčší nárast dlhu v Európe a ešte sa ozývajú s potrebou konsolidácie, ktorú by ľudia sociálne neprežili.

„Zo zúfalstva navyše chodia po Bruseli aktívne lobovať  proti Slovensku a jej občanom, šíria tam o vláde už mediace klamstvá a prajú si, aby Slováci boli odrezaní od eurofondov,“ dopĺňa Taraba.

Po tomto všetkom si potom pozrú prieskumy a padajú ako kabele. Ďakujeme všetkým občanom za dôveru a za to, že viete rozlišovať medzi pravdou a lžou,“ uzavrel minister.

Ako poslední si jarné prázdniny užijú žiaci na západnom Slovensku
Ako poslední si týždenné jarné prázdniny od pondelka užijú žiaci na západnom Slovensku, a to v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. K vyučovaniu sa vrátia v pondelok 11. marca. Týždeň oddychu je už tradične rozložený podľa jednotlivých... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik