Gyimesi: Kedysi bojovali za mier, dnes hovoria o vojne
07 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Podpredseda strany Aliancia Győrgy Gyimesi poznamenáva, že kým kedysi liberálni hippies protestovali za mier vo Woodstocku, teraz podporujú vojnu priamo v Európskom parlamente. K tomuto tvrdeniu ho priviedol vývoj v situácii okolo konfliktu na Ukrajine, kde síce NATO ako také dáva od možnosti vyslania živej sily ruky preč, no jednotlivé štáty zároveň nepotrebujú súhlas NATO zapojiť sa do konfliktu.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyzval francúzskeho prezidenta Macrona na strategický pokoj a doplnil, že NATO neplánuje vyslať vojakov na Ukrajinu. Dodal, že individuálne rozhodnutia jednotlivých krajín si nevyžadujú jednomyseľnú podporu všetkých členských štátov.

Stoltenberg vyzval francúzskeho prezidenta Macrona
"NATO neplánuje vyslať vojakov na Ukrajinu" – Stoltenberg vyzval na strategický pokoj francúzskeho prezidenta Emanuela Macrona. Dodal však, že individuálne rozhodnutia jednotlivých krajín si nevyžadujú jednomyseľnú podporu všetkých členských... Čítať ďalej
27 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

„NATO neplánuje vyslať vojakov na Ukrajinu, ale individuálne rozhodnutia jednotlivých krajín si nevyžadujú jednomyseľnú podporu všetkých členských štátov,“ povedal 27. februára generálny tajomník Severoatlantickej aliancie v rozhovore pre tlačovú agentúru AP.

„Akékoľvek rozhodnutie vyslať vojakov NATO si vyžaduje jednomyseľnú podporu všetkých členských štátov, zatiaľ čo individuálne rozhodnutia jednotlivých krajín takýto súhlas nevyžadujú,“ doplnil Stoltenberg. Emmanuel Macron však v rovnaký deň povedal, že vyslanie vojakov na Ukrajinu nemožno vylúčiť.

Győrgy Gyimesi preto na Facebooku konštatuje, že slová Roberta Fica o ochrane bezpečnosti Slovenska nie sú ani strašením, ani šírením poplašnej správy.

„Preto vôbec nie je jedno, či jednotlivé členské krajiny a Slovensko vedú suverenisti, konzervatívni politici, na strane mieru alebo liberálni atlantisti a žoldnieri slúžiaci záujmom Bruselu a Washingtonu,“myslí si Gyimesi. V tejto súvislosti pripomína blížiace sa prezidentské voľby a fakt, že prezident je vrchným veliteľom Ozbrojených síl SR.

NATO mieni robiť z Ukrajincov potravu pre delá. Balamúti ich prázdnymi rečami
Anna Belousovová, si pri sústredení sa na situáciu okolo vojnovej operácie na Ukrajine všimla pozoruhodnú snahu štátov NATO. Systematicky, v mene humánnosti a princípov posielajú ďalšie tisíce Ukrajincov buď zomierať na front, alebo ich nútia k... Čítať ďalej
25 | 02 | 2024 | Dušan Janek

„O niečo neskôr aj nové zastúpenie v Európskom parlamente. Preto je naozaj dôležité kto za nehorázne vysoký plat bude rozhodovať o našej budúcnosti! Pre tých, ktorí nechcú ísť voliť, je najvšší čas zmobilizovať sa! Nedovoľme liberálom a progresívcom vziať našich synov na bojisko,“ vyzýva Gyimesi.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME