V súvislosti s nehodou A. Danka kontrola ukázala pochybenia
02 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

V súvislosti s januárovou dopravnou nehodou podpredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) kontrola ukázala, že došlo k pochybeniam, ktoré zatiaľ nie je možné špecifikovať. Pre TASR to uviedol hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann. Televízia Joj informovala o tom, že malo dôjsť k potrestaniu radových policajtov. Ministerstvo vnútra to pre TASR nepotvrdilo.

"Kontrola v uvedenom prípade zistila určité pochybenia, o ktorých v tejto chvíli nie je možné informovať, keďže aj protokol kontroly je súčasťou vyšetrovania, ktoré ešte stále prebieha," uviedol pre TASR Neumann s tým, že vyšetrovanie dozorujúcej prokuratúry by malo byť v najbližšom čase ukončené. "Následne budeme informovať aj o postupe polície pri tejto nehode," dodal.

Prezídium Policajného zboru (PZ) k prípadu naďalej nemôže poskytovať bližšie informácie. "Naďalej platí pokyn príslušnej prokuratúry o neposkytovaní informácií v danej veci, aby nedochádzalo k ovplyvňovaniu prebiehajúceho konania," uviedli pre TASR z odboru komunikácie a prevencie Prezídia PZ.

Danko (Zdroj: Facebook/ Kripláže)

K dopravnej nehode došlo 11. januára večer v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Po príchode hliadky sa na mieste nenachádzal. Dychovej skúške sa podľa polície podrobil v piatok popoludní. Mala negatívny výsledok. Danko sa za incident ospravedlnil a deklaroval, že škodu zaplatí.

Kontrolu postupu policajtov nariadil policajný prezident Ľubomír Solák. Spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) avizovali, že po ukončení zverejnia detaily vyšetrovania nehody aj kamerové záznamy.

Soták naložil novinárom aj RTVS: S DEBILMI SA NESTRETÁVAM! (VIDEO)
Vladimír Soták, šéf Klubu 500, sa za asistencie šéfa parlamentu Petra Pellegriniho a ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej počas tlačovej besedy pri príležitosti preradenia nemocnice v Brezne do vyššej kategórie riadne „obul“ do novinárov.... Čítať ďalej
02 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik