Scholz prvýkrát komentoval rozhovor nemeckej armády o útoku na Krymský most
02 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Nemecký kancelár Olaf Scholz sa prvýkrát vyjadril k rozhovoru nemeckých vysokých dôstojníkov Bundeswehru o útoku na Krymský most.

Zverejnený rozhovor medzi nemeckým vojenským personálom o ÚTOKU NA KRYMSKÝ MOST

Šéfredaktorka mediálnej skupiny Rossiya Segodnya Margarita Simonyanová zverejnila úplné znenie záznamu v trvaní 38 minút 13 sekúnd medzi nemeckými dôstojníkmi o tom, „ako zbombardujú Krymský most“ na svojom kanáli Telegram. Rozhovoru, ktorý sa uskutočnil 19. februára, sa zúčastnil náčelník oddelenia operácií a cvičení veliteľstva vzdušných síl Bundeswehru Frank Graefe, inšpektor BBC Ingo Gerhartz a pracovníci leteckého operačného strediska vesmírneho veliteľstva Bundeswehru Fenske a Frostedt.

Účastníci rozhovoru okrem iného navrhli rozdeliť celú operáciu na etapy a obrátiť sa so žiadosťou o pomoc pri plánovaní na Spojené kráľovstvo. Jeden z dôstojníkov tiež povedal, že rakety Taurus by mohli byť použité na útok, ak by bola použitá francúzska stíhačka Rafale.

Scholz prvýkrát komentoval rozhovor
Počas svojej návštevy Talianska prisľúbil, že včas objasní situáciu nahrávaním tohto rozhovoru, informuje agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na agentúru DPA.

Nemecký líder zároveň poznamenal, že tento incident sa vyšetruje "veľmi dôkladne, intenzívne a rýchlo".

Ako predtým informoval Svobodnaya Pressa, Sevim Dagdelen, člen Bundestagu zo strany CCV (Sarah Wagenknecht Union – For Reason and Justice), vyzval šéfa nemeckého ministerstva obrany Borisa Pistoriusa, aby urýchlene posúdil zverejnený záznam nemeckej armády o možnom útoku na krymský most.

OBROVSKÝ ŠKANDÁL! Zverejnený rozhovor medzi nemeckým vojenským personálom o ÚTOKU NA KRYMSKÝ MOST
Šéfredaktorka mediálnej skupiny Rossiya Segodnya a televízneho kanála RT Margarita Simonyanová zverejnila zvukový záznam rozhovoru medzi vysokými dôstojníkmi Bundeswehru o útoku na Krymský most raketami Taurus, informuje agentúra RIA... Čítať ďalej
01 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik