Robert Fico o Šimečkovi: IDEÁLOM MONČIČÁKA NA ČELE PS JE ŽENA S GUĽAMI! (VIDEO)
02 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Robert Fico (Smer-SSD) má za sebou doslova šialený týždeň. Okrem východu Slovenska absolvoval náročné stretnutia v Prahe, či Paríži a čakajú ho oslavy MDŽ v Ružomberku, či Banskej Bystrici. Práve výjazdové rokovania vlády majú podľa neho veľký význam.  Fico zároveň vo videu na sociálnej sieti hovorí o vyváženej a suverénnej slovenskej zahraničnej politike.

Premiér Robert Fico obhajuje stretnutie šéfa slovenskej diplomacie Juraja Blanára (obaja Smer-SD) s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom v Turecku. Pripomína totiž aj nedávne stretnutie ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) s jeho americkým rezortným kolegom, ministrom obrany USA Lloydom Austinom v Pentagone.

"Nech je príkladom našej odvážnej suverénnej slovenskej zahraničnej politiky nielen schopnosť pomenovávať veci správnymi slovami, ale aj konať vyvážene," odkázal Fico.

Premiér na margo stretnutia Blanára s Lavrovom na okraj tureckého samitu poznamenal, že o ňom vedel. "Vedel som o tomto stretnutí a odporúčal som ministrovi, aby sa s ruským ministrom stretol," skonštatoval Fico. Ministri zahraničných vecí mali na stretnutí podľa premiéra hovoriť o možnostiach, ktoré môže priniesť pripravovaný mierový samit vo Švajčiarsku.

Dôležité sú však aj stretnutia s občanmi

Stretnutia s občanmi ho tiež presviedčajú, že ľudia v regiónoch žijú úplne inými témami, ako sa nás snažia presvedčiť liberálne médiá a progresívni politici.

„Najskôr predchádzajúca vláda darovala Ukrajine funkčný masívny ruský systém protivzdušnej obrany S-300. Potom sme tu mali chvíľku americké Patrioty, tie odišli a teraz odídu aj Taliani. A tak sa pýtam, kto bude chrániť naše atómové elektrárne a ďalšie strategické ciele? Nemám pocit, že by to niekoho trápilo, o našom Mončiči na čele Progresívneho Slovenska nehovoriac,“ konštatuje Fico s tým, že opozíciu trápi len osud Lipšica. „A ako dostať do hláv ľudí, že ideálom zdravého človeka garantujúc budúcnosť Slovenska je žena s guľami.“

Ficovi sa však nepáči ani spôsob, akým si títo ľudia predstavujú slovenskú zahraničnú politiku, pričom táto vláda od začiatku hovorí o politike na všetky svetové strany. Ako poslušného vykonávateľa cudzích záujmov vníma Fico aj Ivana Korčoka, preto apeluje na občanov, aby volili kandidáta, ktorý bude bojovať za Slovensko. Rovnako, ako pri voľbách do EP.

Pozastavil sa aj pri médiách. Ministerku kultúry Šimkovičovú požiada, aby čím skôr našla zákonnú možnosť návratu verejnoprávnosti a objektivity do RTVS. Upozorňujú ho na to nie len ľudia, ale tento problém sa výrazne prejavil na tlačovej besede v Prahe, kde redaktorka RTVS konštatovala, že Slovensko ide kvôli iným názorom na Ukrajinu do európskej izolácie, pričom ako príklad takejto izolácie uviedla Maďarsko.

Opozícia skoro odpadla!

Stretnutie šéfa slovenskej diplomacie Juraja Blanára s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom považuje opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) za zvrat dlhodobého zahraničnopolitického smerovania Slovenska a krok proti politike EÚ. Stretnutie kritizujú aj KDH a líder hnutia Slovensko Igor Matovič.

Ministerku kultúry BOMBARDUJÚ Slováci: RIEŠTE KONEČNE RTVS! (VIDEO)
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS) registruje podnety, ktoré sa týkajú RTVS. Na úvod svojho vyhlásenia konštatuje, že RTVS si už dlhší čas neplní svoju verejnoprávnu funkciu, nie je nestrannou inštitúciou a divákom a poslucháčom... Čítať ďalej
02 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik