Lídrom kandidátky bývalého hnutia OĽaNO hnutia bude P. Pollák
02 | 03 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Lídrom kandidátnej listiny bývalého hnutia OĽaNO do júnových volieb do Európskeho parlamentu (EP) bude súčasný europoslanec Peter Pollák. Oznámil to v sobotu líder hnutia Igor Matovič.

Matovič znova blúzni

Podľa Matoviča hrozí, že extrémisti získajú taký silný mandát v rámci europarlamentu, že to môže zakývať piliermi EÚ. Prioritný zápas v eurovoľbách by mal preto podľa neho spočívať v tom, aby v nich nezískali moc ľudia, ktorí nepodporujú hlavného "ducha" vzniku EÚ.

Voľby do EP sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Politické strany alebo koalície môžu podávať kandidátne listiny do eurovolieb najneskôr 10. marca.

Hnutie si zároveň na sobotnom sneme v Bratislave zvolilo piatich členov predsedníctva. Sú nimi Milan Vetrák, Július Jakab, Roman Mikulec, Michal Šipoš a Erika Jurinová. Podľa Matoviča majú na sneme diskutovať aj o ďalšom smerovaní hnutia.

Soták naložil novinárom aj RTVS: S DEBILMI SA NESTRETÁVAM! (VIDEO)
Vladimír Soták, šéf Klubu 500, sa za asistencie šéfa parlamentu Petra Pellegriniho a ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej počas tlačovej besedy pri príležitosti preradenia nemocnice v Brezne do vyššej kategórie riadne „obul“ do novinárov.... Čítať ďalej
02 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.