Korčok aj vo vašej obývačke. Kto zaplatil reportáž? (VIDEO)
02 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Opozičný „občiansky“ prezidentský kandidát Ivan Korčok vedie intenzívnu predvolebnú kampaň. A to aj v hlavnej spravodajskej relácií Televízie Markíza. Robí pritom to, čo sám kritizuje u svojho najsilnejšieho protikandidáta.

Hlavne že sa Korčok pred dvoma dňami na TK zavzdušňoval

Korčok sa pochválil reportážou z toho, ako si urobil výšľap na Chopok, veď miluje hory, tak prečo k tomu neprizvať kamery najsledovanejšej televízie. Kým si Korčok za sprievodu kamier robil výšľap na Chopok, do schránok Slovákov bol distribuovaný časopis Extra plus, ktorý je podľa Korčoka predvolebnou kampaňou Petra Pellegriniho. Podal preto podnet pre porušenie pravidiel predvolebnej kampane. Aj vás zaujíma, kto zaplatil zrejme horibilnú sumu za reportáž na Markíze?

Miluje hory ... a pozornosť kamier

„Milujem hory aj šport, takže asi nikoho neprekvapí, že skialp je mojou vášňou - nepoznám lepší recept na vyvetranie hlavy. Minulý víkend som si preto dal ďalší z mojich obľúbených výšľapov na Chopok. Tentokrát som však nebol sám. Pripojila sa ku mne aj redaktorka Televízie Markíza, Martina Töröková. Počasie nám príliš neprialo, ale dali sme to,“chváli sa Korčok na Facebooku a prikladá aj video propagáciu z výšľapu na Chopok, ktorú mu televízia urobila.

FÓR DŇA manipulatívnej agentúry Median: DOSTANE SA KORČOK VÔBEC DO DRUHÉHO KOLA?
Ďalšia predvolebná manipulácia Medianu? Tri týždne pred prezidentskými voľbami by podľa volebného modelu agentúry MEDIAN SK v prvom kole zvíťazil Ivan Korčok s 36 percentami. Tej agentúry, ktorá je dvornou agentúrou Demokratov. Tej agentúry, ktorá... Čítať ďalej
01 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Kto podá podnet na Korčoka?

Len pred troma dňami Ivan Korčok podal na Ministerstvo vnútra podnet pre porušenie pravidiel predvolebnej kampane. Prekáža mu mimoriadne vydanie časopisu Extra plus. To bolo distribuované do domácností po celom Slovensku a Korčok hovorí, že je to predvolebný materiál Petra Pellegriniho, ktorý nie je zaúčtovaný vo výdavkoch na prezidentskú kampaň.

„Ja budem naďalej viesť kampaň férovo, budem naďalej chodiť medzi občanov a vysvetľovať, že potrebujeme rovnováhu moci v štáte, že máme mať prezidenta, ktorý sa vie ozvať a zatiahnuť záchrannú brzdu vždy, keď sa naša krajina nebezpečne vychyľuje a prezidenta, ktorý bude slúžiť ľuďom, nie politikom,“dušuje sa Korčok vo videu.

Kto mu to platí?

Celá reportáž vyzerá, ako keby bola na niečiu objednávku. Niekto ju teda platí. Jej trhová cena ala by byť riadne zaúčtovaná a zdokladovaná. A že dostať sa do hlavnej spravodajskej relácie v najsledovanejšej televízii zrejme nie je lacná záležitosť.

POZOR! Elektronicky možno o hlasovací preukaz požiadať už len do pondelka
Požiadať o hlasovací preukaz pre prvé kolo prezidentských volieb sa dá elektronicky už len do pondelka, teda 4. marca. S hlasovacím preukazom môže volič hlasovať kdekoľvek na Slovensku. V jednej žiadosti sa dá už teraz požiadať o preukaz aj pre... Čítať ďalej
02 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik