Huliak Hojsíkovi: "Takých ako vy, by sa mál svet báť"
02 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS) v reakcii na rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR o pozastavení účinnosti novely Trestného zákona povedal, že je "jasne vidieť smerovanie, za koho títo ľudia kopú". Podpredseda Európskeho parlamentu a Progresívneho Slovenska (PS) Martin Hojsík reagoval, že je zhrozený z výrokov Huliaka, ktorý podľa neho spochybnil celý ÚS. Uviedli to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Huliak si myslí, že rozhodnutie ÚS je skôr vizitkou prezidentky Zuzany Čaputovej, keďže novelu podpísala, čím s ňou vyjadrila súhlas. "Pre nás je podstatné, že nezrušili výrok o zrušení špeciálnej prokuratúry," skonštatoval. Huliak tvrdil, že ústavní sudcovia sú menovaní predchádzajúcou vládnou mocou a nedá sa od nich čakať, že budú napĺňať predsavzatia alebo legislatívne ciele tejto vlády. "Je jasné vidieť smerovanie, za koho títo ľudia kopú," dodal.

Hojsíka iba znepokojujú výroky Huliaka o Ústavnom súde

"Sudca nemôže vyrobiť rozsudok, musí sa riadiť tým, čo hovorí zákon," vyhlásil a pripomenul, že väčšinu sudcov ÚS odobril parlament v čase vlád Smeru-SD. Je rád, že vďaka ÚS existuje v krajine zachovanie balansu moci. Ozrejmil, že prezidentka novelu podpísala len preto, aby ju mal ÚS šancu posudzovať.

Výroky premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o tom, že Slovensko nebude posielať svojich vojakov na Ukrajinu, neboli podľa Huliaka zbytočné, pretože sa snažil na to len vopred upozorniť. "Pretože tento konflikt nie je náš, nás sa bezprostredne netýka," dodal s tým, že Slovensko musí vyslať signál, kam sme schopní v tejto vojne zájsť. Hovorí, že Slovensko vie v rámci možností pomôcť Ukrajine napríklad humanitárne.

Hojsíkovi je všetko málo

Hojsík tvrdí, že treba urobiť viac v dodávkach výzbroje, aby sa Ukrajina mohla brániť ruskej agresii. "Potrebujeme pomôcť Ukrajine brániť svoju slobodu, územnú celistvosť, nezávislosť, lebo je to aj v štátnom záujme Slovenska," uviedol.

Podpredseda PS dúfa, že po júnových voľbách do Európskeho parlamentu (EP) bude v EP silné zastúpenie tých poslancov, ktorí sú jednoznačne za pokračovanie podpory Ukrajine a za silnú, akcieschopnú Európu v prospech Slovenska. Huliak neodpovedal na otázku, či si uplatní mandát v EP, ak bude zvolený.

Huliak tiež dodal, že SNS bude po prezidentských voľbách trvať na zmene rokovacieho poriadku a nastavení štandardov v NR SR podľa okolitých členských štátov EÚ. "Určite sa budú upravovať časy rozpravy a určite sa budeme aj zamýšľať nad všetkými formami obštrukcie, ktoré nám predviedla opozícia, aby sme spriechodnili chod slovenského parlamentu," uzavrel.

PÔJDE O ŽIVOT! V dueli proti sebe JASKYNNÝ MUŽ A POĽOVNÍK: KTO Z KOHO?
Tento víkend sa opäť pripravte na ťažké kalibre! Hneď úvodný duel v Slovenskom rozhlase bude určite stáť za to. Proti sebe sa totiž postavia obnovovateľ prírody a zástanca návratu človeka do jaskyne progresívny europoslanec Martin Hojsík a zarytý... Čítať ďalej
02 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik