Baránek: Mnohí ľudia sú na hrane (VIDEO)
04 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Tentokrát Ján Baránek nakrútil fakt rozčúlené video. Už dávnejšie varuje pred tým, že ľuďom raz začne pretekať pohár trpezlivosti a to povestné „varenie žaby“ ich prestane baviť. A to už nebude jednanie v bielych rukavičkách. Baránkovo rozčúlenie naštartovalo zrušenie účtu Rudolfa Huliaka na Facebooku. Len preto, že netvrdil to, čo sa cenzorom páči.

Huliak totiž napísal, že Etna na jeden krát vyprodukuje toľko čo všetky automobily sveta za dva týždne. Baránek, ako doktor prírodných vied, si to naštudoval a musí s Huliakom súhlasiť. Lenže – argumentom Facebooku bolo, že tam bolo veľa nahlásení, čo baránka vytočilo ešte viac.

„Kto nahlasoval? Vulkanológovia, geológovia, geografi? Kto je ešte relevantný okrem týchto 3troch vedných odborov, kto ešte mohol nahlasovať? To zrazu máme na Slovensku toľko vulkanológov...,“ uvažuje Baránek. Hneď si aj odpovedá, že ak by to čítali vedci z týchto odborov, tak skôr lajkujú, nie nahlasujú.

Mozaika šťastia Martina Ribára
Advokáta Martina Ribára poznáme skôr cez ťažké témy. Pochybenia v trestných konaniach, či médiá, čurillovci a kopec iných chvíľami aj jemu „prerastajú cez hlavu“. Preto aj on hľadá ten chvíľkový stav šťastia v drobnostiach a skladá si vlastnú... Čítať ďalej
02 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

„Priatelia, my tu máme takú novú módu. Ona už tu je nejaký štvrtý rok. Tá nová móda ignoruje  zákony prírody, zákony fyziky, zákony, biológie. A trepe ideologické sprostosti. To je to je nová veda na Slovensku. Takže za čo išli toho Huliaka vypínať?,“ pýta sa Baránek a vysvetľuje, ako to je s tými sopečnými plynmi a výpočtami emisií áut.

„Ale tu si nejaký priblbly aktivista jednoducho povie, že toto nie je pravda. Lebo tomu nerozumie. Ich hlavná charakteristika je hlúposť a aktivizmus. Oni tomu absolútne, ale absolútne nerozumejú, týmto procesom,“ dodáva Baránek s tým, že takíto spochybnia všetko, čo sa nehodí do zelenej agendy.

„Ja viem ja viem kam to povedie, povedie to k násiliu, lebo vy nemáte hranice. Naozaj nemáte hranice? Vy ste ako snehová guľa nezastaviteľní, idete bez ohľadu na následky. Ale uvedomte si, že snehová guľa sa nabaľuje. A bude z nej lavína. Lavína si nevyberá. Koho zlikviduje? Ona zlikviduje aj vás,“ varuje Baránek s tým, že mnoho ľudí už je „na hrane“.

„Už aj ja som na hrane. Ešte nemám v aute roxor. Ale už som tiež na hrane. Lebo vaša drzosť a  vaša arogancia je až brachiálna. Približuje, že to nebudú „junáci v legínach so sójovým latté v ruke“, ale budú to „potetovaní chlapci, ktorí majú slovenský dvojkríž na hrudi, alebo Mor ho na ramene napísané. Zhruba viete o akej skupine ľudí hovorím,“ dodáva Baránek.

Šokujúci príbeh môže byť za každým prezidentským kandidátom
33 slušných, ale ráznych prešľapov kandidáta na prezidenta Slovenskej republiky Ivana Korčoka sa objavilo na YouTube. Chce byť prezident. Predtým bol minister zahraničia a veľvyslanec v USA. Čím to je, že sa mu zrazu otvárajú každé dvere? Asi... Čítať ďalej
01 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME