Priemerný homosexuál má za život približne 500 sexuálnych partnerov. Rodičovský pud takmer nepoznajú, hovorí odborník
02 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Psychológ Jeroným Klimeš spustil na sociálnych sieťach vlnu kritiky. V stredajšom vysielaní Českej televízie tvrdil, že priemerný homosexuál má za život až 500 sexuálnych partnerov. Povedal tiež, že len dve percentá homosexuálov chcú legalizované manželstvo pre všetkých. Odvolával sa pritom na nemenované štúdie.

Klimeš v relácii 90' povedal, že orientácia párov, ktoré si chcú adoptovať deti, by mala hrať úlohu pri rozhodovaní o umiestnení dieťaťa do rodiny. V skutočnosti, povedal, majú homosexuálne páry iné zvyky ako heterosexuálne páry.

"Môžem byť trochu drzý? Koľko ste mali sexuálnych partnerov?" Klimeš odpovedal na otázku moderátorky, čo presne myslí odlišnými zvyklosťami. "Priemerný homosexuál ich má od sto do päťsto. Je mi jasné, že ste sa do tohto čísla nikdy nedostali," povedal a dodal, že každý tretí homosexuál má za život tisíc sexuálnych kontaktov.

Pri svojom tvrdení sa odvolával na údajný sexuologický výskum. "To vám povie každý sexuológ," bránil sa. Neuviedol však, z akých konkrétnych štúdií čerpal údaje.

Psychológ svojím vyjadrením spôsobil na sociálnych sieťach „poprask“.

Psychológ Jeroným Klimeš spustil na sociálnych sieťach vlnu kritiky. V stredajšom vysielaní Českej televízie tvrdil, že priemerný homosexuál má za život až 500 sexuálnych partnerov. Povedal tiež, že len dve percentá homosexuálov chcú legalizované manželstvo pre všetkých. Odvolával sa pritom na nemenované štúdie.

Klimeš v relácii 90' povedal, že orientácia párov, ktoré si chcú adoptovať deti, by mala hrať úlohu pri rozhodovaní o umiestnení dieťaťa do rodiny. V skutočnosti, povedal, majú homosexuálne páry iné zvyky ako heterosexuálne páry.

Klimeš uviedol, že svoje zistenia založil na štúdii publikovanej v roku 2022 v časopise BMC Medical Research Methodology. V nej je zhrnutých trinásť prieskumov v sedemnástich štátoch. "Viete, čo mi na tom vadí? Ak to robia takto, mali by sa k tomu hrdo hlásiť. Prečo mám dokazovať, čo sa o nich vie?" povedal Klimeš pre iDNES.cz.

"Vyjadrenie pána Klimeša je stelesnením predsudkov a homofóbie, ktoré sú zakorenené v českej spoločnosti. Je to facka všetkým LGBTI+ ľuďom, ktorých predstavy o tom, že by mohli byť rovnoprávnymi občanmi, sa včera zrútili," uviedla pre iDNES.cz Veronika Dočkalová, predsedníčka Prague Pride. Klimešovo vyhlásenie je podľa nej neodborné a chýba mu akýkoľvek reálny odborný základ.

"Už dávno mohli mať manželstvo." No chcú ho naozaj? Alebo je to len rozmar?

Klimeš tiež tvrdil, že LGBT ľudia mohli mať manželstvo už dávno, ale túto možnosť podľa neho chcú len dve percentá z nich. "Sú skupiny ľudí, ktorí si manželstvo strašne vážia a chcú ho mať. Vždy si vytvorili svoj vlastný druh manželstva, napríklad katolícka cirkev má svoj vlastný druh manželstva. Koniec koncov, homosexuáli si ho mohli vytvoriť tiež už dávno," povedal Klimeš.

Diskusiu vyvolali aj Klimešove poznámky o adopcii. Podľa neho je vždy lepšie, keď dieťa vyrastá v prostredí, ktoré je preň charakteristické. Podľa neho by sa napríklad pri adopcii vietnamských detí mali uprednostňovať vietnamské rodiny, zatiaľ čo pre rómske deti by sa mali hľadať rómske rodiny.

"Ak sa nám narodí dieťa, ktoré vstúpi do normálnej spoločnosti, s najväčšou pravdepodobnosťou 1 z 50 bude heterosexuálne. Takže by bolo vždy lepšie, keby dodržiavalo tie vzorce správania, ktoré sú typické pre správanie, ktoré bude potrebovať pre svoj budúci život. Ja osobne som toho názoru, že pri týchto adopciách by sa deti mali umiestňovať skôr k heterosexuálnym párom, pretože tam to dieťa bude pravdepodobne heterosexuálne a tam bude žiť," povedal.

Progresívny trend sa valí ako mor celou Európou
Klasik by povedal: „Mať manželstvo nie je žiadna výsada. Výsada je, že cirkev neplatí dane...“ Ale nie, Gréci si zaumienili, že budú patriť medzi ďalšie štáty, ktoré „zvýhodnia“ homosexuálne páry tým, že budú môcť uzatvárať manželstvá a dajú tým... Čítať ďalej
18 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Záujem „dúhových rodín“ je iba hraný. Skutočné rodičovské pudy nepoznajú.

Klimeš tiež uviedol, že dúhové rodiny nemajú záujem o deti, ktoré sú právne voľné, teda deti, ktorých rodičia dali súhlas na adopciu alebo ktorých súd zbavil rodičovských práv.

"Ak sa homosexuálom narodí dieťa, jednému z nich, a druhý si ho adoptuje, nikto proti tomu asi nebude veľmi namietať. Kedysi som pracoval na oddelení pestúnskej starostlivosti, kam prichádzali rôzni ľudia a často, žiaľ, aj devianti," povedal Klimeš. Dodal, že do takýchto skupín často prichádzajú ľudia, ktorí sú úchylní a chcú si deti vziať na víkend.

Okrem toho používatelia na sociálnych sieťach upozornili, že organizácia PROUD udelila Klimešovi v roku 2013 ocenenie Dúhový anticipač bePROUD za dlhodobé „neprofesionálne a neetické šírenie neznášanlivosti voči gejom, lesbám a rodičom rovnakého pohlavia“.

"V poslednom období sa v médiách objavilo niekoľko vystúpení doktora Klimeša, ktoré sú v príkrom rozpore s odbornými a etickými zásadami psychologickej činnosti a elementárnou slušnosťou," uviedla spoločnosť v roku 2019. Takýto urážlivý a vzťahovačný postoj LGBTI+ komunity už hádam nikoho neprekvapí

Vo vtedajšom vyhlásení ČMPS odporučila médiám a ďalším inštitúciám, aby "dôkladnejšie zvažovali kredit a vystupovanie oslovených osôb pri vyhľadávaní odbornej psychologickej konzultácie".

"AŽ" štyria slovenskí europoslanci tlačia na Brusel kvôli podpore práv LGBTIQ osôb na Slovensku
Slovenskí neoliberáli skrývajúci sa za žlté hviezdičky nafukujú slovenskú „homofóbiu“ do obrích rozmerov. Tvrdia, že celá Európska únia a inštitúcie podporujúce tento nefunkčný mechanizmus sú nesmierne pobúrené z animozity voči sexuálnej menšine a... Čítať ďalej
16 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik